Forumet - Våld i samhället.

Våld i samhället.

2075 0 8
Detta är en video med två olika situationer. I den första så är det en mannen som är våldsam mot kvinnan och i den andra situationen så är det kvinnan som är våldsam mot mannen.


Det finns ingen ursäkt att säga att mannen ska stå upp för sig själv och att han är mycket starkare. 
Våld är våld och det spelar ingen roll vem våldet är riktat mot.
Så nu vill jag veta vad tyckte ni i videon. Hade i reagerat på samma sätt? Hade ni hjälpt mannen? Hade ni hjälpt kvinnan?

(Tycker det är hemskt att folk bara skrattade åt honom när hon slog han)
Intressant ämne faktiskt!

Jag får nog säga att jag skulle vara en tråkig svensk och skulle antagligen inte göra något i något av fallen. Men att folk reagerar sådär förvånar mig inte. I vårat samhälle så ses alltid kvinnan som offer som inte kan försvara sig själv medans mannen kan försvara sig själv. Vad hade hänt om mannen hade börjat knuffa tillbaka? Då hade antagligen folk ryckt in.
In b4 jämställdismtrams:

Detta är onekligen en problematisk samhällsbild, men ingalunda en lucka i den feministiska analysen. Situationen har sin grund i att kvinnan betraktas som det svagare könet och det ständiga offret, varför våld från henne inte tas på allvar, hon är helt enkelt inte sedd som ett reellt hot. Samtidigt betraktas mannen som det starkare könet och den ständiga aktören och uppfattas som sådan "omanlig" när han får motta våld från en kvinna. Hela situationen strider med gemene persons världsuppfattning och därför finns det ingen given handlingsregel. Dessutom leder ovan nämnda könsrollsförhållande till att läget uppfattas som komiskt, då en man som inte lever upp till de upplevt maskulina krav som ställs på honom betraktas som kvinnlig och därmed löjeväckande (jämför hur det är ett komiskt inslag när en man klär sig i kvinnokläder, men inte tvärtom.)

Spana också in:

Har sett innan och vet inte hur jag skulle reagera. Inte skulle jag då skratta iaf, som den där äckliga bitchen i skaran. Hade nog stått kvar och assessat situationen lite, sen gått fram. Men som sagt, det är sällan man är med om situationer alls, men när något väl händer så brukar jag ingripa, om någon ramlat eller uppenbarligen är i nöd.