Forumet - Våldtäkt av mindreårig.

Våldtäkt av mindreårig.

326 0 17
En liten fundering..

Jag vill minnas att jag läst att så fort man som över 15 har sex med någon under 15, räknas det automatiskt som våldtäkt, oavsett om den som är under 15 är med på det hela eller ej.

Om detta stämmer och man faktiskt våldtar någon under 15, räknas det då också som en våldtäkt inför lagen? En "vanlig" våldtäkt dvs och ingen "grov".

Eller det kanske är det som benämner att det just är en "grov" våldtäkt..?

Och likaså om någon under 15 våldtar någon över 15, pratar vi då fortfarande våldtäkt inför lagens ögon? Kan inte den yngre bara vända på fallet och neka till att den äldre var med på det hela, dvs är det den äldre som ska åtalas för våldtäkt?
Sverige är så flummigt att hela den biten är väldigt grå. Tillexempel så brukar det inte vara något problem om två fjortonåringar har sex med varandra, eller om en sextonåring och en fjortonåring har sex med varandra.

Om en tjugoenåring har sex med en fjortonåring så är jag dock ganska säker på att det räknas som en våldtäkt eller övergrepp mot minderårig, vare sig fjortonåringen ville det eller inte. Den yngre kan ganska enkelt vända på fallet om den är smart nog, och säga att den blev utnyttjad.

Jag har ingen aning vad som händer om en fjortonåring våldtar en sextonåring.

Spana också in:

Ärligt talat. I Sverige kan vi vända lagen ganska mycket som vi vill. Om en fjortonåring våldtar en sextonåring finns det risk att sextonåringen blir åtalad för utnyttjande av minderårig.
Ta tex. om någon gör inbrott hos dig. Säg att det är halt på ditt golv och inbrottstjuven ramlar omkull och bryter benet. Inbrottstjuven kan senare stämma dig. Det spelar ingen roll att dem gått in på privat egendom och gjort inbrott. Nu vet jag inte exakt vad det heter, men jag kan tänka mig att det heter Vållande till olycka eller något i den stilen och du får nog räkna med att betala skadestånd. ;)
jokerinfektion:

men jag kan tänka mig att det heter Vållande till olycka eller något i den stilen och du får nog räkna med att betala skadestånd. ;)


Jag köper ditt första argument, men det sistnämnda om inbrott gäller USA. I Sverige hade du nog aldrig kommit någon vart i ett sådant mindre typ av brott. [cute]
Mawns:

Om en tjugoenåring har sex med en fjortonåring så är jag dock ganska säker på att det räknas som en våldtäkt eller övergrepp mot minderårig, vare sig fjortonåringen ville det eller inte. Den yngre kan ganska enkelt vända på fallet om den är smart nog, och säga att den blev utnyttjad


Därför du ska hålla dig borta från 14åringar. [no-no]
Jonnybravo91:

Jag köper ditt första argument, men det sistnämnda om inbrott gäller USA. I Sverige hade du nog aldrig kommit någon vart i ett sådant mindre typ av brott


Jag är ledsen när jag säger att även detta gäller i Sverige. (:framtidstron:

Nej, det finns ingen risk, men det är teoretiskt möjligt. Det är skillnad.


Jag tror att det är en ganska stor risk, jo.
jokerinfektion:

Du får ursäkta, men jag förstod inte vad du skrev där alls.


En 14-årig kille våldtar en 16-årig tjej.
Att tjejen blir åtalad för utnyttjande av minderårig kan bara ske om den 14-åriga killen förnekar att han våldtagit tjejen, säger att hon var med på det hela och att han "anmäler tillbaka" för sexuellt utnyttjande.

Det hör inte till saken eftersom man i den åtalan mot tjejen, inte väger in att det var en våldtäkt, utan man utgår ifrån att hon var med på det.
Om killen anmäler tjejen och samtidigt erkänner att han våldtagit henne, skulle det inte leda till någonting.
Därför gör du ingen poäng. Det är inte samma sak som att man som inbrottstjuv anmäler den man tänkte tjuva hos för att man halka på deras uppfart, eftersom man i åtalan inte måste förneka att man tänkt göra inbrott. Om killen anmäler tjejen måste man i den åtalan förneka att det var en våldtäkt.

Fattar du?
jokerinfektion:

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33538&a=473237&from=rssMen är du seriöst dum i huvudet, han sköt ju inbrottstjuven.

Det exemplet där inbrottstjuven halkade på uppfarten till huset (inte golvet inne i huset) och stämde husägare har hänt, ja, men det var i USA. Du kommer inte kunna hitta ett enda exempel på något liknande i Sverige.