Forumet - Våldtäkt eller inte

Våldtäkt eller inte

1746 0 26
Hejsan jag behöver få reda på om jag har blivit våldtagen eller inte. För jag ver liksom inte om det räknas. Så här är min historia. Igår var jag på en fest där vi först förkrökade. Som vanligt blev jag ilurad sprit av mina vänner. Men senare när vi kom på festen körde vi vodkapong (grupptryck) men jag ville egentligen inte men kände inte för att mesa liksom. Alla sitter ju och snackar skit om en annars. Senare gick jag upp på ett rum med en tjej och två killar. Tjejen och killen lämnade rummet och det var bara en kille kvar. Då hade jag verkligen ingen kontroll över mig själv. Jag kunde knappt stå upp. Han började strula med mig och jag tänkte jag känner ju ändå han halvt så det blir liksom inga problem med detta. Men jag tänkte ju mig inte för då. Han började ta min hand mot hans kuk och jag flytta den hela tiden. Men han drog tillbaka min hand. Folk kom in och avbröt hela tiden. Men då hade vi på våra kläder och jag kunde knappt göra mig förståd. Då trodde jag liksom inte att något dåligt skulle hända. Jag fick iallafall ut att jag ville fortfarande vara oskuld efter denna festen. Han började sen lyfta mig över han. Men jag försökte smått gå där ifrån. (Jag har benskörhet och bryter mina armar och ben en gång i veckan så har ingen styrka för fem öre). Men då tryckte han in sin kuk i mig. Tillslut kom jag där ifrån. För jag bad han hur många gånger som helt att vi skulle gå ner för jag ville inte. Jag sa ju innan att jag inte ville ha sex så förstår inte varför han fortsätter. Denna killen skriver även med en av mina vänner och det är ännu en orsak att jag inte ville. Sen har jag känslor för någon annan. Jag har läst att det räknad somvåldtäkt om jag är berusad osv. Vad tycker ni?

Duvethondär: men jag ville egentligen inte men kände inte för att mesa liksom. Alla sitter ju och snackar skit om en annars.
Du behöver mer karaktär gällande alkoholen, skit i om folk snackar skit eller hetsar, var bestämd och obeveklig och gör bara vad du själv vill göra.

Duvethondär: Jag sa ju innan att jag inte ville ha sex
Då är det nog  per definition våldtäkt, vad känner du kring händelsen i efterhand?

Spana också in:


thl: ingen tvekan om att det är våldtäkt


sephir: Ja, det är våldtäkt. 


The one above all: du ville inte då äre våldtäkt utan tvekan, kontakta polis om du orkar
Känns bara jobbigt att anmäla när min kompis skriver med han.Mina vänner skyller ju på mig för att jag inte sa nånting och säger att det inte är någon våldtäckt. Själv tycker ju jag att det är ingen tvekan om att han våldtog mig
Det är våldtäkt. Han borde anmälas. Det är helt sjukt att han kan bli frikänd just för att ord står mot ord, men förhoppningsvis får han en tankeställare och om han har något samvete alls mår han i alla fall lite dåligt över det han har gjort och gör förhoppningsvis inte om det.

Dina vänner är verkligen inte schyssta, först hetsar dig till att dricka (även om det är tråkigt att du inte känner att du orkar stå emot) och sen säger att det är ditt fel för att du var full. Dessutom ska det inte spela någon roll, bara för att du var full ska du inte bli tvingad till sex. Jag tycker att det är så konstigt att andra tjejer ofta tar killarnas parti i det här. Vad hade de tyckt om det hade varit de själva som blivit utsatta. Nästa gång kanske han eller någon annan gör det mot någon av dem. Kanske han gör det mot henne han skriver till. Hur känns det då för henne/dem när de anklagar dig, sin egen kompis för att ljuga.

NellieBell: Det är våldtäkt. Han borde anmälas. Det är helt sjukt att han kan bli frikänd just för att ord står mot ord, men förhoppningsvis får han en tankeställare och om han har något samvete alls mår han i alla fall lite dåligt över det han har gjort och gör förhoppningsvis inte om det.
Å andra sidan, om man faktiskt skulle kunna bli dömd när ord står mot ord och det saknas objektiv bevisning, så skulle man ju kunna få vem som helst dömd. 

Duvethondär:


Lite jobbigt bara. För att där är ju ingen som kan intyga eller vittna mot han. Isåfall bara att jag var riktigt full

känn ingen press att anmäla. det viktiga är att du kan hantera detta, ej tar på dig skulden och får stöttning av andra.

ni som hetsar anmälan vill nog väl men det är inget krav att anmäla och kan vara en jobbig process. har man blivit utsatt för övergrepp är skuldkänslor och moraliska förpliktelser det sista man behöver. och han kommer som sagt inte att bli fälld. så jag undrar typ vad fan ni håller på med.

ställ inte förövaren i centrum.