Forumet - Våldtäkt. (Ordet behöver förnyas i det svenska sammhället?)

Våldtäkt. (Ordet behöver förnyas i det svenska sammhället?)

1763 0 40
Om tex en 16 åring har sex med en 14 åring, så kallas det våldtäkt.
Då kallas det våldtäkt, även om tjejen är med på det hela, fullt ut.

Jag menar ordet Våldtäkt, är ju helt förvirrande om det ska vara så... "våld" = mekanisk kraft mot person eller sak, som antingen innefattar misshandel av personen.

Taget från Wikipedia:

Våldtäkt innebär att en eller flera personer med våld eller på annat sätt tvingar någon att delta i samlag eller annan jämförbar sexuell handling mot dennes vilja.

Det är sannolikt att våldtäkt förekommit under hela den tid människor befolkat jorden. Våldtäkt har varit vanligt särskilt i samband med krig och erövringar där segrarens belöning var plundring och våldtäkt. På så sätt kunde våldtäkt ske med de härskandes medgivande och utan ingripande.

Sverige

Definition och brottskaraktär

Ursprungligen innebar våldtäkt juridiskt sett att en eller flera människor med våld tvingade en kvinna till samlag. Genom förändringar i lagstiftningen har begreppet senare utvidgats. Idag omfattar definitionen både män och kvinnor. Det behöver inte heller röra sig om ett samlag utan det räcker med "en jämförbar sexuell handling" (exempelvis penetrering med främmande föremål). Det är heller inte nödvändigt att offret gör motstånd för att det skall räknas som våldtäkt. Utvidgningarna innebär att vissa brottsliga handlingar som tidigare rubricerades på annat sätt, exempelvis som sexuellt utnyttjande, numera faller under våldtäktsbegreppet.

Förövaren vid våldtäkt är i nästan samtliga fall män. De manliga förövarnas offer är oftast kvinnor de är i en relation med (även om det förekommer kvinnliga förövare och manliga offer samt fall där offer och gärningsperson är av samma kön).

Ordet våldtäkt har ju i grund och botten en hel annan mening.

EDIT: Tråden borde kanske flyttas.

Spana också in:

xparn:

Gör det?


Sex med minderåriga
På samma sätt som i Europa så anses att personer under viss ålder ska skyddas. Det betyder att inget våld behöver ha förekommit vid samlag med barn. Åldersgränsen varierar från 16 till 18 år. Vanligast är 16 år som till exempel i Connecticut. I vissa stater beaktar man också förövarens ålder. I dessa stater anses brottet grövre om förövaren är över 21 år. En översikt över delstaternas lagstiftning om statutory rape ges i denna artikel.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Våldtäkt#Sex_med_minder.C3.A5riga


Typ?