Forumet - Våldtäktsmän frias

Våldtäktsmän frias

3479 0 27

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17559747.ab

Läste på aftonbladet idag angående den femtonåringa tjej som blivit inlåst i ett rum, mobilen blev stulen och sex killar i tur och ordning hade samlag med kvinnan mot hennes vilja.

Dessa fem killar frias nu av en gammal lag som säger att tjatsex är inte våldtäkt, och att kvinnan inte varit i en utsatt position trots att hon gråtit och sagt nej. 

Är det rimligt att killarna frias? Är det våldtäkt enligt er? Vad borde deras straff ha blivit? 

Spana också in:


FruLiten: frias nu av en gammal lag
När föråldrade lagar är en ursäkt är det alltid lika förjävligt. Och ja, det är fel att dom frias. Men med tanke på att att dom är minderåriga hade dom inte dömts till mer än max 3 månader var (om ens det) ändå. Vad dom borde fått? Svårt att säga. Vad är rimlig tid att döma en 16-åring till för straff? Ska man som 16 spärras in och sota för något som kanske - kanske var något idiotiskt man gjorde på fyllan i 10 år för att man var dum nog att falla för grupptrycket? Jag vet faktiskt inte var gränsen går för vad som är rimligt. 10 år känns lite väl hårt, några månader är långtifrån hårt nog. 5 år kanske? Med möjlighet till frigivning på prov efter 2-3 och begår man därefter ett grovt brott låses man in på livstid.

Hjärta

Blev så JÄVLA arg när jag läste det. Uppenbarligen blev hon våldtagen. Och oavsett vem det var som satte kuken i henne eller om alla gjorde det så blev hon VÅLDTAGEN. Och det är ett grovt jävla brott. Att försöka försvara detta med att säga "nä men hon kunde inte se för det var mörkt" är ju absurt. Klart som fan man märker att man blir våldtagen.

Och vadå att kvinnan inte varit i en utsatt situation? TROR DE PÅ ALLVAR ATT HON FRIVILLIGT SKULLE LÄGGA SIG NER OCH SÄRA PÅ BENEN OCH BA JAA TA MIG ALLESAMMANS JAG KÄNNER INTE ER MEN KOM OCH KNULLA MIG BA! WOOHOO! och sedan anmäla dem för våldtäkt?

åh fuck det svenska rättsväsendet vad jag är arg på det