Forumet - Våldtäktsmän frias

Våldtäktsmän frias

6366 0 27

FruLiten: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17559747.ab

Läste på aftonbladet idag angående den femtonåringa tjej som blivit inlåst i ett rum, mobilen blev stulen och sex killar i tur och ordning hade samlag med kvinnan mot hennes vilja.

Dessa fem killar frias nu av en gammal lag som säger att tjatsex är inte våldtäkt, och att kvinnan inte varit i en utsatt position trots att hon gråtit och sagt nej. 

Är det rimligt att killarna frias? Är det våldtäkt enligt er? Vad borde deras straff ha blivit? 
Vi ska ha ett rättsväsende där man endast kan dömas till ett brott ifall det finns tillräckliga med bevis. Bedömer inte hovrätten att det finns tillräckliga bevis för en våldtäkt så ska inte heller killarna dömas till det, svårare än så är det inte. Jag litar på rättsväsendet och därför anser jag att beslutet är korrekt.

Spana också in:

Jag tycker nog att det låter som våldtäkt om man trots att man säger nej och förklarar att man inte vill trängs in i ett rum, puttas ned på en säng och får kläderna avdragna. Vad är våldtäkt om inte att tvingas ha sex trots att man har gjort klart att man inte vill? Självklart kan man ha sex med flera personer, men i sådana fall har man det ju knappast under ovanstående omständigheter och med all respekt för eventuell subjektivitet borde ju domarna begripa det. Vilket de antagligen gör, egentligen. Det handlar om paragrafrytteri och fokus på tolkningar av ord snarare än brottet som sådant. Om jag förstått saken rätt handlar det om att de döms enligt en äldre lag som nu har ersätts av en annan, så man kan åtminstone hoppas att det inte händer igen.