Forumet - Valet 2010 ny undersökning

Valet 2010 ny undersökning

2825 0 175
Då ett kvartal gått sedan följande undersökning skapades "Valet 2010 undersökning" och vi under den tiden bland annat hunnit med ett EU-val vilket säkert kan ha ändrat en del människors åsikter så tänkte jag det var dags för en ny undersökning.

Som lite jämförelse så slutade EU-valet på följande vis:
Alliansen - 42,56%
De rödgröna - 41,09%
Piratpartiet - 7,13%
Junilistan - 3,55%
Sverigedemokraterna - 3,27%
Feministiskt initiativ - 2,22%
Övriga - 0,18%

Så vilka skulle du rösta på i dag? Då man är begränsad till tio alternativ har jag tagit mig friheten till att plocka bort Junilistan från undersökningen baserat på att tidigare trådar inom området här på forumet så tycks ytterst få forummedlemar rösta på dem och dessutom så har de främst varit populära i EU-val och inte riksdagsval.

Ni röstar på "annat" parti, passa gärna på att samtidigt tala om vilket.

Spana också in:

Rivethead:

Finns det ett seriöst alternativ där menar du?


Det beror väl på vad man anser vara ett seriöst alternativ, något som säkert kan variera från person till person. Men jag minns i alla fall att det i någon tråd på Flaschback där konservatismen diskuterades nämndes i alla fall något eller några tydligt konservativa partier som i alla fall jag tyckte verkade rätt seriösa. Om de sedan får några röster är en helt annan sak.
Gentlemannen:

Men jag minns i alla fall att det i någon tråd på Flaschback där konservatismen diskuterades nämndes i alla fall något eller några tydligt konservativa partier som i alla fall jag tyckte verkade rätt seriösa. Om de sedan får några röster är en helt annan sak.


Vad jag vet så finns det inga uttalat konservativa partier som satsar på att etablera sig mer än ett namn hos valmyndigheten. Hade personligen gärna sett ett hyfsat konservativt parti så man hade sluppit försvara de kulturkåta Sverigedemokraterna, som för närvarande är det enda (värde)konservativa alternativet.