Forumet - Valfilm för V

Valfilm för V

5973 0 53
Om jag ville rösta på vänsterpartiet innan, så slutade jag vilja det med denna reklamfilmen...

Är det inte ultralöjligt budskap de har? Om människor är mer viktiga än pengar, varför då höja skatten? Juste, för människor behöver pengar för att få sina behov möta i dagens samhälle. Så därför är pengar viktigt just därför människor är viktigt. 

Sedan så känns det urlöjligt att vara emot girighet. Som om egoism skulle vara problemet i samhället? Marx would not approve... 

Vad tycker ni om reklamfilmen? Blir ni mer eller mindre motiverade att rösta på V efter att se den?
Senast ändrad 4 Sep 2014, 10:37 av André Vifot Haas

Spana också in:


Jag finns nog inte:
Sover
? V vill göra det möjligt att söka asyl på svenska ambassader. Det skulle först och främst vara omöjligt för ambassadpersonal att sköta. Och för det andra skulle det innebära en invandring till Sverige på extremt många. Extremt många fler än nuvarande nivå, som redan idag är för hög för att kunna satsa på välfärden. Vs invandringspolitik är alltså helt omöjlig att kombinera med välfärd. Med hänsyn till detta så blir ju alla budskap i deras reklamfilm helt ihåliga. 

N.W: det innebära en invandring till Sverige på extremt många.


N.W: Extremt många fler än nuvarande nivå


N.W: fortsatt massinvandring
Jag kan inte ta någon seriöst som pratar om massinvandring. Med samma logik har vi också massutvandring, masspensionering, massfödande ect. Varför denna fixering hur många som rör sig ut och in genom svenska, eller europeiska gränser? Vi har exempelvis 2 miljoner personer som ej är 18 år. Och som kostar samhället skattepengar. Och den nivån förväntas öka. 

Jag finns nog inte: Jag kan inte ta någon seriöst som pratar om massinvandring. Med samma logik har vi också massutvandring, masspensionering, massfödande ect. Varför denna fixering hur många som rör sig ut och in genom svenska, eller europeiska gränser? Vi har exempelvis 2 miljoner personer som ej är 18 år. Och som kostar samhället skattepengar. Och den nivån förväntas öka.
Anledningen till att man använder ordet "massinvandring" handlar först och främst om att invandringen är extrem och massiv. Dessutom finns det också en funktion i att skilja den från vanlig invandring som inte alls är lika problematisk. All invandring är inte dålig. Invandrare är inte dåliga. Det är massinvandringen som är problematisk.

Ungdomar under 18 år betalar under sin livstid tillbaka vad de kostat under ungdomen. Invandrare är generellt en belastning  under sin livstid. Generellt sett då. Därför är dessa två inte jämförbara. 

"Fixeringen" beror på att invandringen, eller ja allt för stor invandring, även kallat "massinvandring", är för stor och att vi kan hantera den i ett land som redan idag har problem i välfärden, i skolan, med arbetslöshet och bostadsbrist. Invandringen måste ligga på en rimlig nivå, annars kostar den samhället enorma resurser. 

Idag ligger invandringen på ca 150.000 invandrare per år. Detta leder till en enorm splittring, socialt utanförskap och stora kostnader. Så stora kostnader att Reinfeldt nyligen gått ut och deklarerat att Sverige i princip inte har råd med något annat under den kommande fyraårsperioden. V vill utöka denna invandring ännu mer.

Skulle V få igenom sin i princip fria invandring hade problemen blivit så stora att vi hade kunnat säga adjö till allt vad svensk välfärd heter. V säger sig stå för bättre välfärd, vilket står i motsats till deras ansvarslösa invandringspolitik. Därav "fixeringen". 
Jag är absolut inte Vänster men jag måste säga att reklamen är fruktansvärt fånig och att de pratar Svengelska och inte Svenska+ att de har engelska för att det ska verka seriösare.

Jag orkar inte lyssna på Jonas Sjöstedt det han säger är bara ren och kär propaganda och det kan säger ska låta så bra också så som i deras reklamfilm men de ser inte verkligheten de ser en drömvärld där staten styr och varje individ inte har de rättigheter de har idag.

De är odemokratiska enligt mig alla ska kunna starta ett företag, alla ska kunna välja att investera i t.ex. aktier och att man kan köpa vad man vill för sina pengar, så länge marknaden är öppen för anställningar och handel så behöver den inte vara öppen för radikala värderingar.

Vänstern förstör det fria Sverige men mest så förstör V och MP de står inte ens för att Sverige ska kunna försvara sig i oroliga tider.

N.W: Invandrare är generellt en belastning  under sin livstid.
Statistik som stödjer ditt påstående? Du menar en nettokostnad? Möjligen, vad ska man göra med människor i grupper som har en förväntad nettokostnad för staten menar du? Är det inte ganska trubbigt att prata om invandring som grupp, kan man specificera mer vad för grupper du menar har en generell förväntad nettokostnad för staten? Finland? Irak? Polen? Jugoslavien? Iran? Bosnien‑Hercegovina? Tyskland? Turkiet? Danmark? Somalia? Norge? Thailand? Chile? Syrien? Kina? 

N.W: Så stora kostnader att Reinfeldt nyligen gått ut och deklarerat att Sverige i princip inte har råd med något annat under den kommande fyraårsperioden.
I ökningar av budgetposter ja. Även om det inte är riktigt korrekt då man har ökat vissa saker om jag minns rätt. Men om man jämför de "stora kostnader" du talar om, med statsbudgeten så är det ej så stora summor vi talar om. 

Jag finns nog inte: Statistik som stödjer ditt påstående? Du menar en nettokostnad? Möjligen, vad ska man göra med människor i grupper som har en förväntad nettokostnad för staten menar du? Är det inte ganska trubbigt att prata om invandring som grupp, kan man specificera mer vad för grupper du menar har en generell förväntad nettokostnad för staten? Finland? Irak? Polen? Jugoslavien? Iran? Bosnien‑Hercegovina? Tyskland? Turkiet? Danmark? Somalia? Norge? Thailand? Chile? Syrien? Kina?
http://eso.expertgrupp.se/rapporter/20093-invandringen-och-de-offentliga-finanserna/

Enklare förklaring på varför invandringen kostar:
http://www.tino.us/2013/11/assar-lindbeck-talar-klarsprak-om-invandringspolitikens-negativa-konsekvenser/

Det är framförallt den utomeuropeiska asyl- och anhöriginvandringen som kostar pengar i välfärdsländer. Arbetskraftsinvandring eller invandring från närliggande länder kan istället vara lönsam:
http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/04/14/innvandrere-koster-norge-mange-milliarder-kronerJag finns nog inte:
Är inte en del av välfärden att ge människor möjlighet att starta ett nytt säkrare liv i Sverige? 
Nej. Välfärden är ett nationellt projekt, kan inte erbjudas ut till hela världens befolkning. Det är omöjligt. Svensk välfärd ska i första hand gå till svenska medborgare och skattebetalare som finansierar välfärden.

Jag finns nog inte: Det finns enorm splittring, elände och socialt utanförskap i världen. Man hade önskade att det inte vore så, men det är en realitet som man måste förhålla sig till.
Det är en konsekvens av en urspårad invandringspolitik och kommer bara förvärras ytterligare ifall vi fortsätter föra samma invandringspolitik. Skulle vi öka den som V vill hade situationen blivit ohållbar. Därför måste vi naturligtvis minska invandring. 

N.W: http://eso.expertgrupp.se/rapporter/20093-invandringen-och-de-offentliga-finanserna/
Låt mig citera sida 1. "Effekterna på de offentliga finanserna, både när det varit positiva och negativa, har emellertid varit relativt små. Varken en ökad eller en minskad invandring kan därför sannolikt ses som en lösning för en framtida ansträngd offentlig ekonomi."

Är det någon speciell sida du vill att jag ska läsa? För ser inte alls hur detta stödjer ditt resonemang överhuvudtaget. 

N.W: Nej. Välfärden är ett nationellt projekt, kan inte erbjudas ut till hela världens befolkning. Det är omöjligt. Svensk välfärd ska i första hand gå till svenska medborgare och skattebetalare som finansierar välfärden.
Okej, där har vi olika syn vad syftet med välfärden är. För dig är det som ett nationellt försäkringssystem. Människor som har råd, kan alltid skaffa den välfärd de behöver. Med din syn på välfärden så känns den hyfsat onödig.

Varför tar du ens upp hela världens befolkning? 

N.W: Det är en konsekvens av en urspårad invandringspolitik och kommer bara förvärras ytterligare ifall vi fortsätter föra samma invandringspolitik.
Det är vad Hitler trodde också, no offence, bara det att han menade att det var Juden som skapade alla Tysklands problem. Jag tycker man bör vara skeptisk till så enkla förklaringsmodeller. Du har inte alls på ett trovärdigt sätt förklarat hur antalet utrikesfödda i Sverige är orsaken till de problem vi ser.