Forumet - valpejl!

valpejl!

760 0 48
Det är ju inte val nu och kommer inte vara det heller förrän om 3 år. Men hur som helst, det har alltid varit så att jag varit lite osäker på svensk politik. Jag menar, jag har ju politiska åsikter så klart men har inte direkt lyckats hitta ett parti att knyta mig till. Satt inför valet 2010 och läste dag ut och dag in igenom partiernas politik på deras hemsidor men inget blev direkt klarare. Det som hände då var att jag fyllde i en s.k. politisk barometer, men resultatet blev så här:

Image

så man ba mm heh asbra.

Sen jag började plugga juridik har jag dock blivit ännu mer politiskt medveten. Tänkte att det var dags att prova testet igen och nu blev det istället så här:

Image

upload de picture of jor test if you palla!

valpejl.se

Spana också in:

katamari:

[mad]


Image

sere så här om beslutet som ska fattas är den inersta cirkeln så beslutar majoriteten av färgerna om beslutet är riktigt eller inte. eller hur.

Felet är att alla färger har en bra infallsvinkel och en dålig. Då måste konsensus uppnås och det görs aldrig genom att ta sida.
OF 5:

sere så här om beslutet som ska fattas är den inersta cirkeln så beslutar majoriteten av färgerna om beslutet är riktigt eller inte. eller hur.

Felet är att alla färger har en bra infallsvinkel och en dålig. Istället måste konsensus uppnås och det görs aldrig genom att ta sida.


Haha ja, jag förstod din poäng efter att du dissade den tolkningen jag gjorde.
OF 5:

.


Förresten så förenklar du det ju väldigt mycket. Färgerna kan t.ex. vara beroende av varandra och måste på så vis kompromissa i sina beslut, det finns lobbyingverksamhet, folk kan bilda opinion och påverka politikerna (då de gärna vill sitta kvar som herre på täppan). Fast det är klart att själva beslutsformen och problemen den medför finns kvar. Ser dock väldigt få alternativ som skulle vara bättre.