Forumet - Valscenario: F! klarar 4% spärren och KD gör det inte.

Valscenario: F! klarar 4% spärren och KD gör det inte.

811 0 43

Petros Synthea: Önskvärt scenario?
Ja: jag håller inte alltid med, men det är bra att sätta fokus på de frågorna och kan nog få en god allmän effekt. Det skulle också stärka vänsterblocket.  

Petros Synthea: Troligt scenaro?
Chansen finns, men är lika osäker som förra gången. Den är nog 50/50. 

Petros Synthea: Vad tror ni händer givet sådan scenario?
Givet att de kommer in stärks vänstersidan, vi får ett tillskott av energiska obesudlade idealister i riksdagen och vi kan se fram emot friska citatvänliga debatter med SD. 

Spana också in:

Ja faktiskt. Det skulle sätta fart på många förhandlingar och löst upp blockpolitiken snabbare om taktpinnen hoppade över till vänstern igen. Men det här resonemanget hänger också mycket på hur många väljare bägge blocken tappar till sverigedemokraterna först innan de kan mäta musklerna med varandra. Mångfald gynnar riksdagen i vilket fall hursomhelst, så helst att KD blir kvar tillsammans med att F! tillträder.

N.W:
Personer som inte ställer upp på demokratins grundläggande värderingar och samtidigt är extrema åt vänsterhållet. 
Jag får tolka det som att du själv tror på det där svamlet. SDs agerande i riksdagen hade tydliga nyfascistiska tendenser vilket är allvarligt. Sedan heter det grundläggande demokratiska värderingar, att prata som om vänstern eller alliansen frångår dessa värderingar relativt till SD är bara att blanda bort korten medvetet, att desinformera, och är ren och skär propaganda utan substans från din sida.