Forumet - Vampyr-böcker

Vampyr-böcker

3917 0 17

Spana också in:

Anne Rice har gjort en massa, mest nämnvärda är väll "Interview with the Vampire" (En vampyrs bekännelse, blev senare en film med Tom Cruise, Brad Pitt, Christian Slater m.m.), "The Vampire Lestat" (Nattens furste) & "The Queen of the Damned" (De fördömdas drottning, blev också en film, den var riktigt dålig dock), alla tre är i "The Vampire Chronicles" serien (Vampyrkrönikan), där finns 10 st böcker i serien, dock har jag inte läst alla..
Jag har läst en del. Twilight tycker jag är ganska tråk, Vampire Diaries är något bättre, men efter att ha läst 5 st gav jag även upp på dem. De första Darren Shan-böckerna är bra, men blir väldigt långtråkiga, det är ju 12 böcker, sen blir det jättebra på slutet igen.

Sen har vi Vampire Academy som påminner sjukt mycket om Darren Shan, fast det är en skola och en tjej i huvudrollen, det finns inslag från Vampire Diaries och Twilight även där med kärleksval och "omöjlig kärlek". De är kanske lite töntiga också, men de är väldigt underhållande. Finns en spin-off till serien också, men den har jag inte orkat läsa.