Forumet - Vandra ensam i Sverige?

Vandra ensam i Sverige?

3341 0 18
Blivit super inspierarad av filmen "Wild" som är baserad på en riktig historia. 

Funderar på att bege mig ut på Kungsleden ett tag, som ren psykisk terapi, tänka över livet osv. (Lugn, jag är inte en stadsbrud som fått fnatt, två dagar efter studenten åkte jag och polaren på hajk och har testat militärlivet som jag älskade). 

Letar ett enmanstält men allt kostar runt 4000-6000kr. Har ni några överlevnadstips/tankar? Håller på och sparar som en galning redan...men något tält kommer jag inte köpa. Tält erfarenheter, tips? Vandringsleder?


Kanske inte överlevnadstips per say men har vandrat en del på fjällen i mina dar. Det viktigaste är kläder efter väder och att vara beredd på att situationer kan uppstå.

Kniv kan vara ett plus.
Trots att de är lite annorlunda i smaken kan du ju testa "uppvärm" mat, finns att köpa på naturkompaniet.
Om du inte är allergisk så är nötter ett perfekt tillbehör för att hålla uppe energin.

Eftersom jag är göteborgare kan jag inga vandringsleder men detta var saker jag kom på just nu. Det bästa är la att kolla med mer kunniga människor på dylika outdoor butiker :)

Spana också in:

Det viktigaste är bra skor och bra ryggsäck!:) 
mat, förstahjälpen och tält är nödvändigt!
Om du ska gå Kungsleden mellan Hemavan-Abisko alltså hela leden på 425 km så krävs det ju mycket planeringen plus att man bör vara van vid fjällen:)
jag och min kompis planerar att vandra hela Kungsleden i sommar och om du vill följa med på vår resa gilla Kungsvandrarna2016 på Facebook om du kanske vill ha tips och bilder mm:)
Se till att vänja dig vid din utrustning och lära dig hur den fungerar innan du ger dig ut. Se till att ha bra skor som du dessutom har gått in. Se till att ha bra tillgång till vatten. Viktigaste utrustningen är väl ett kök (till exempel ett klassiskt trangiakök), bra kläder, första hjälpen, bra mat (har själv kört på bl.a. olika soppor, makaroner och pulvermos plus lite enkelt snacks som jordnötter, russin eller torkat kött) och enkla hygienartiklar.