Forumet - Vandra/Gå jättemånga mil.

Vandra/Gå jättemånga mil.

172 1 2
Hur tar man sig i kragen och vilja vandra långt? Hur får jag den viljan?

Du kanske tycker det bara är att börja gå och inte tänka så mycket. Att gå t.ex. 10-20 mil då måste man vara beredd med att ha ett tält med sig. 

När du vandra mångtals mil. Har du alltid tält med dig och rör du dig ofta i skogen?

Inga kommentarer

Senast ändrad 15 Jun 2021, 06:37 av Smilen
Tråden har 2 svar. Sortera efter:
Jag vandrar mycket eftersom jag bor på landet och har nära till naturen. Något jag tycker är väldigt viktigt är bra skor. Ska man vandra över "stock och sten" så bör man skaffa sig ordentliga vandringsskor men ska man vandra på vandringsleder så duger skor typ NIKE AIR MAX väldigt bra.

Vandrar man på sommaren så kollar man naturligtvis upp vädret innan man börjar och väljer vandringen när det blir 100% regnfritt. Vågar man chansa att regnet uteblir så räcker en vanlig lättviktspresenning annars är det lättviktstält som gäller.

Största problemet och vikten är att släpa med sig dryck och mat. Men väljer man vandringsleder så finns både dricka och mat att köpa utmed vägen. Jag bor i Småland ända ute vid kusten vid Kalmarsund och här kommer länken till Smålands underbara vandringsleder.

Smålands Vandringsleder
Hitta ut till stigarna och de ringlande vägarna i Smålands vackra natur - här tipsar vi om några av Smålands alla vandringsleder, både längre och lite kortare turer. Kanske finner du en ny pärla.

Vildmarksleden följer stigar och små grusvägar genom naturreservat, odlingslandskap och storskog i början av det småländska höglandet. Den är sammanlagt 37 km lång, indelad i fyra etapper, väl skyltad och ganska lätt att gå.

Smålandsleden
Smålandsleden är en sammanslagning av flera vandringsleder i Småland. Hela ledsystemet är 90 mil och du kan ansluta till leden på 60 olika ställen. På Smålandsledens egen webbsida hittar du närmare information som karta, etappernas svårighetsgrad och underlag så som skogsstig, grusad bilväg, asfalterad gång eller cykelväg och så vidare.

Du kan ju alltid ta och vandra mot en annan stad/samhälle och därmed ta in på motell eller ta tåget hem eller liknande när du väl kommit fram. Börja med mindre mål kanske, vet inte hur erfaren du är men börja med att gå 1 mil, sen 3 mil osv... Att satsa på 10-20 mil direkt kanske är att ta i såvida du inte är van och har bra skor, planerar att ta flera pauser och så vidare.

Tänk på att ha med extra batteri/powerbank, ficklampa, reflex osv beroende på vart du går då vill säga, bäst är ju absolut om du kan gå tillsammans med någon annan du känner.

Men du kan såklart ha med dig tält och tälta om du är beredd på det, men då blir det ju genast en del extravikt som du får vara beredd att konka på.