Forumet - Var är alla housemänniskor?

Var är alla housemänniskor?

403 0 39
Varför känns det som att jag är den enda personen i Sverige, bortsett från stureplansbloggerskorna, som lyssnar på housemusik? Det känns dessutom mycket vanligare att killar lyssnar än att tjejer gör det.

Det är så konstigt för egentligen är det ingen "radikal" genre och jag upplever det som så mycket mer vanligt ute i resten av Europa. Så mycket borde ju inte svenskar skilja sig. Dessutom har vi ju exporterat stjärnor som grabbarna Swedish House Mafia, Eric Prydz och så vidare vilket gör det hela ännu mera skumt.

Finns det verkligen någon fler än jag som lyssnar och isåfall - hur upplever ni den svenska housekulturen?

Spana också in:

jag antar att sverige inte har samma housekultur som i medelhavsländerna. Kan bero på de höga åldersgränserna. jag lyssnar själv på house samt mycket annat elektroniskt. Det var när jag reste till Spanien och Frankrike som jag verkligen förstod hur olika våra utelivsvanor är, vilket kan förklara varför housekulturen inte är så utvecklad här i Sverige.
Cheekydevil:

Kan bero på de höga åldersgränserna.


Det tror jag absolut kan vara en anledning till att utelivet inte blomstrar på samma sätt som i medelhavsländerna. Men jag vet dock inte om man skulle få fler att visa intresse för housemusiken genom att sänka dem. Alla som har åldern inne för att klubba här lyssnar ju inte på house på fritiden, och inte heller finns det så många klubbar utanför Stureplan som spelar "det nya" inom genren.
Nä, men faktum är att jag lyssnade på house och dyl. från typ femma/sexan fram till ettan på gymnasiet kanske. Det var ungefär då jag började gå över på skatepunk och vidare därifrån steget till metal och helt överge allt elektroniskt. Och oj, vad jag inte längtar tillbaka :)