Forumet - Var går gränsen för ett skämt?

Var går gränsen för ett skämt?

4359 2 25

Dags att testa gränsen på alla sköna människor som hänger på ungdomar.se. Som rubriken lyder, var går gränsen för ett skämt? För att sätta igång diskussionen så har jag två videoklipp som jag tycker är fruktansvärt roliga men som jag vet kan vara stötande eller att de helt enkelt inte är roliga för några (humorn varierar ju från person till person). Ni får gärna dela med er av era skämt/historier/parodier som ni kanske vet är lite stötande och så får vi andra forumanvändare tycka till om de är ok eller inte.

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_671781&feature=iv&src_vid=QuPr_dG6LTs&v=q9RWBkolcnA

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_888710&feature=iv&src_vid=q9RWBkolcnA&v=QuPr_dG6LTs

Så skulle jag kunna visa de här för vemsomhelst och komma undan med det?

Tycker inte det var roligt på något sätt. Men väldigt välgjort. Och tycker inte de är stötande.

Det jag ogillar med mycket RAW-folk är argumentet "åhå du tycker inte det är kul för att vi skämtar om fula saker".
Men sanningen är att de flesta är så jävla usla och tråkiga! Enda sättet för det att få lite uppmärksamhet är att skämta om cancersjuka barn.

Spana också in:

Jag tycker inte att dom var särskild roliga men du får väl skratta åt det där om du vill antar jag. Det finns mången icke rumsrena skämt jag tyckt varit jävligt roliga, men då har dom också varit roliga. Den i dag klassiska alla flickornavideon med gamle Adolf kan jag uppskatta.. 

Tyckte klippen var lite roliga, drog lite på smilbanden åtminstone. Inte stötande. 

Tror nog man kan skämta om allt, dock kan man behöva fundera på sammanhanget. Vilka människor är man med osv, man kan inte skämta om allt inför alla. Det kan ju vara osmakligt och till och med sårande att skämta om våldtäkt inför någon som blivit utsatt liksom, eller skämta om nazism/rasism inför någon som drabbats.

Alla har olika smärttrösklar för vad som är okej och inte okej. Generellt skulle jag väl säga att de äldre generationerna är mer reserverade för vilka skämt som är okej och inte, det är åtminstone min erfarenhet.

Jag tyckte varken att videosarna var roliga eller speciellt stötande..

Det handlar väl snarare om hur man skämtar än om vad. Vad så att säga 'andemeningen' med skämtet är. Ett skämt om att vi har fördommar om t.ex. en jude känns mer tilltalande än ett skämt som går ut på att en jude skulle vara snål. Men ja, klart man kan skämta om allt om man har glimten i ögat och hjärtat på rätta stället. 


djupaste:
Njaaa detta är verkligen på gränsen. Tror inte svenskarna hade uppskattat om "araberna och negrarna" hade gjort en låt som var precis tvärtom "hitler mustage" och handlade om att sparka ut svenskarna ur Sverige.
Låten är skriven av kommunister som gör narr av nazimusik, det är därför bandets namn är både särskrivet och felstavat osv.

dazed: Jag tycker inte att dom var särskild roliga men du får väl skratta åt det där om du vill antar jag. Det finns mången icke rumsrena skämt jag tyckt varit jävligt roliga, men då har dom också varit roliga. Den i dag klassiska alla flickornavideon med gamle Adolf kan jag uppskatta.. 

Vad heter den där komikern som skämtade ganska grovt om Palins handikappade son?