Forumet - Var goda lås upp den här tråden

Var goda lås upp den här tråden

219 0 16
http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=292983

Varför låstes den för det första? Jag vill ha en förklaring Crypto[mad]! Jag trodde f.ö att det hade diskuterats i modforumet om hur vida ett jailbreak är olagligt eller inte och om de trådarna bör låsas eller ej. När det gällde låsta telefoner som låstes upp, ipods, iphones etc så ansågs det väl ej otillåtet om jag inte missminner mig.

Diskussionen rör dessutom inte hur man gör för att "jailbreaka" utan hur troligt det är att det är sant att någon äntligen lyckats "jailbreaka" ett PS3.

Det är inte olagligt att jailbreaka och sälja den här donglen. Varför är det då otillåtet att diskutera den?

Spana också in:

Åtta:

Så länge det inte länkas till instruktionsvideor eller så, så ser jag inte att den måste låsas.


Fast och andra sidan är väl inte det heller olagligt i sig? Man kan göra mycket med en dongle inpluggad i PS3an. Skapa mediaspelare, bättre webbläsare och annat homebrew. Samt att backupa egna köpte spel till sin hårddisk (privatbruk) är väl inte heller olagligt?

Det är ingen diskussion om att ladda ner eller ladda upp eller att dela till andra.

Crypto:

han lurade mig med andra ord!


[blush]
Åtta:

Nja. Det vet jag inte. Men om inte annat så är det brott mot den EULA man accepterat i och med sitt köp.


Och om man ej var 18 år när man accepterade EULA:n?

Skulle f.ö inte förvåna mig om Sony har haft ett finger med i spelet. Alla vet hur försäljningen av xbox exploderade efter att det jailbreakades.
Chryseus:

Och om man ej var 18 år när man accepterade EULA:n?


Vet ej vad som gäller då.

Chryseus:

Skulle f.ö inte förvåna mig om Sony har haft ett finger med i spelet. Alla vet hur försäljningen av xbox exploderade efter att det jailbreakades.


Fast Microsoft har ju förlorat pengar på varje såld Xbox (men tjänat igen det på sålda spel). Om folk jailbreakar och sedan spelar brända spel eller direkt från hårddisk så tjänar de ju inget på det. Fast i och för sig kanske ökad marketshare väger upp för det.

Hursomhelst så låser jag upp tråden nu. Så länge det bara diskuteras huruvida det kan stämma att PS3 blivit jailbreakad så kommer den inte att låsas.

EDIT: Okej, lol. Den var redan upplåst. [blush]