Forumet - Var handlar du?

Var handlar du?

184 0 9

Spana också in:

Handlar allt på stormarknaden där jag jobbar eftersom jag har bra personalrabatter. Akut kan jag handla i min lilla pyttelilla lokala "snabbköp". 
Egentligen borde jag handla allt där för att inte butiken ska slå igen framöver men de har överseende med att jag handlar den mesta maten inne i stan på jobbet eftersom jag jobbar på en stormarknad.

Eftersom jag är i "branschen" kan jag lista vilka jag tycker är bra och dåliga.

BRA: ICA (bra varor hyfsade priser). Hemköp & Willys (dyra). City Gross (bra varor men dyra). Lidl (riktigt bra men begränsat utbud).

DÅLIGA: Coop & Konsum (konkursen är nog nära - usch!).

politisk realist:
Via internet? Då hinner ju maten bli dålig innan den ens har kommit in över europeiskt luftrum.

Det finns en uppfinning kallad frysutrymme, man kyler då ner födan till en betydligt lägre temperatur än miljön runt om. På så vis rör sig energin i mikroorganismerna mycket saktare, samt energin runtom de kemiska ämnenas/molekylernas beståndsdelar av energi i form av protoner, neutroner och elektroner... (Likt hur vatten rör sig saktare/blir till is när det är kallt).
...Därav försämras kvaliteten av födan i helhet mycket saktare än om den befunnit sig i rumstempererad miljö där ämnen och mikroorganismer påverkar födan mycket snabbare.
På så vis kan man frakta livsmedlet längre sträckor utan att det blir dåligt.
Det är just därför som man exempelvis kan handla kängurukött ifrån Australien i City Gross frysdisk, eller äta svenska jordgubbar vid julafton, även fast de är rätt mosiga pga frysta.
Rullar ögonenSötRodnar