Forumet - Var jag utsatt för ett sexuellt övergepp?

Var jag utsatt för ett sexuellt övergepp?

692 1 5
Jag har tänkt rätt så mycket på mitt liv den senaste tiden. All denna reflektion har fått mig att börja fundera över vissa saker. Jag behöver nog någon annans input, om det jag tänker är helt om vettet eller om det inte skulle vara så konstigt. Egentligen borde jag väl inte ta det här men känner inte att jag vill/vågar prata med någon om det.

Jag har haft en del problem när det kommer till personer av motsatta könet (killar) mm även när det gäller intimitet. Jag har liksom undrat de senaste året/åren om någonting hänt mig utan att jag minns pga så skumma saker med mig ibland. Sedan kom jag och tänka på lite saker som hände mig när jag var runt 6-7 år som jag förut aldrig sett som något problem eller konstigt (minns inte att jag haft några dåliga känslor kring personen på det sättet förrns år senare när jag började reflektera kring det).

Iallafall, när jag gick på sexårs så var det en kille på skolan, tror lika gammal som jag, som var relativt närgången ibland. Vi kunde vara ute på skolgården/gräsmattan och jag minns att vi var under en filt och han höll på att röra "mina privata delar" (tycker detta är ett jättejobbigt ämne att tala om) flertalet gånger (utanpå kläderna). Minns inte om detta endast var under ett tillfälle men tror det var iallafall två tillfällen, kanske mer. Från vad jag minns det så uppfattade jag detta som obehagligt men vågade inte säga ifrån. Jag skrattade istället (dels för att det kittlades men även för att det var stelt tror jag).

Efter att ha reflekterat över detta en del och tänkt ”ja om det var en vuxen så hade ju varit sexuella övergrepp” men sedan googlade jag om ett barn kan utsätta ett annat barn och svaret var kort sagt ja men jag vet inte alls om min situation skulle räknats till det? Är det bara jag nu i efterhand som gjort det till en större grej än vad det egentligen var eller var detta en av sakerna som bidrog till mina problem?

Jag har haft andra saker som hänt, att folk tafsat på typ samma sätt eller försökt initiera saker på ett kanske inte så lugnt sätt, men jag började ha problem med killar mm innan allt det hände.

Inga kommentarer

Senast ändrad 13 Sep 2020, 03:08 av LångtBortOmBergen
Tråden har 5 svar. Sortera efter:
Det låter absolut som en form av övergrepp.
Den stora majoriteten av barn i den åldern vet rätt från fel, och har lärt sig om vilka delar av människokroppen som anses "privata" och "publika".

Värt att veta är att många barn som utsätter andra för sexuella övergrepp har själva blivit utsatta, och imiterar alltså sin förövare. Inte för att det är någon ursäkt, men vetskapen om det kan agera en slags förklaringsmodell.
Hej, först vill jag skriva att det aldrig är okej att någon tar sig friheter att tafsa om man inte vill det själv. Sen så kan det vara svårt för vissa att förstå det (speciellt barn) om man inte visar att man inte gillar det. Det är ingen ursäkt för beteendet, men en förklaring.

Hur ser dina föräldrar på det här med intimitet och sex? Finns det någon skam kring det i hemmet? Hur ser du på din egen sexualitet, känner du dig trygg i den i allmänhet eller finns det något som tar emot känslomässigt?

Spana också in:

Ja, du var utsatt för sexuella trakasserier. Det är aldrig okej att bli vidröd de privata delarna om man inte vill. Barn har inte rätt att smeka ett annat barns underliv, vuxna som smeker  vid barns underliv är pedofiler. Alla brott ska anmälas. Är det barn som som vidrör ett annat barn på ett opassade sätt ska man kanske ta upp det med en lärare, fortsätter trakasserierna ska det anmälas, nu pratar jag om små barn, äldre barn ska veta detta och ett äldre barn ska anmälas direkt.
Man ska alltid säga ifrån om det inte känns okej. LångtBortomBergen, känner du att detta upplevs som ett trauma kan det vara bra att prata med en psykolog om det, du känner nog att det är något som är svårt att prata om men när det är något som är traumatiserande är det nog bra att prata om det ändå. Det är nog inte lätt i början och det kanske inte blir många sessioner men då har du åtminstone pratat ut om det. Man mår bättre av att prata om saker än att hålla det inom sig.
Om du hade varit medveten om det och accepterat det, så räknades det inte. Men däremot så om du inte hade velat så, så är det. 
men sen är man barn, vilket gör att man blir nyfikna på det. Något tips är då att lära de angående sånt om folks privata kropp samt rättigheter, samt andra sak. Men det skulle också riskera det lärande förmåga, om man lär de dessa för tidigt. För alla har ju inte samma uthållighet på sinnena.