Forumet - Var kan man vända sig förutom psykiatrin?

Var kan man vända sig förutom psykiatrin?

364 0 3

Finns det någon mer än jag här som är ganska så gammal?
Vet någon i så fall var man kan vända sig för att få hjälp med sig själv, om man inte är särskilt ung längre?

Det enda jag kan tänka på är psykiatrin men det har jag provat på tidigare och det har inte gett mig någonting.

Mitt största problem, tror jag, är min ensamhet (och den brist på självkänsla som det medför, o s v). Jag är mer nyfiken på om det finns någon sorts gruppverksamheter eller "nätverk" eller dylikt. Eller egentligen vad som helst som samlar knasigt folk. Jag är inte diagnosticerad för någon psykiatrisk sjukdom och har därmed inte "tillgång" till grupper med likasinnade. Men jag anser mig ändå vara väldigt socialt avvikande och får inte ut någonting av att umgås med (läs: vistas i fysisk närhet av) vad jag brukar kalla vanliga människor.

Jag har försökt få kontakt med människor på internet också och det till och med på sidor som riktar sig till ensamma. Men det har inte heller gått så bra.

Jag förstår att det säkert är en lokal fråga men jag undrar ändå om någon känner till något i allmänhet.

Inga kommentarer

Tråden har 3 svar. Sortera efter:

Jag har samma problem, tror att det kommer av sig själv och man måste vara lite öppen också. Jag har försökt att hänga med andra men det är inte så roligt ifall de inte frågar en själv. Jag är lite för ensam när det gäller vänner så det är vanligt. Många tycker nog att jag inte är lik de andra social mässigt vilket gör mig utanför gruppen. Men sanningen är att jag föredrar folk som respekterar mig och är medvetna hur jag är som person. Jag vet inte...sen jag började ha på mig glassögon så har jag kunnat se saker mycket mer tydligt, kanske det är orsaken för mitt "misslyckande" xD Och som resultat så vill jag ha en lika smart person med mig istället för någon som inte tänker utanför lådan. =3