Forumet - Var passar Haaretz in?

Var passar Haaretz in?

147 0 4
Sionister påtalar ofta att "den svenska flumvänstern" är en skock virriga antisemiter, för att inte säga nazister. Om detta stämmer, var passar då Haaretz, Israels mest inflytelserika dagstidning, in i bilden?

Tidningen har konsekvent ungefär samma ståndpunkt som svenska Israelkritiker i frågor rörande Israel, dess styre och dess förtryck av det palestinska folket; är de också nazister?

De publicerade häromveckan ​en mycket tänkvärd artikel om oskicket att brännmärka alla som inte ställer upp på partilinjen som "det judiska folkets fiender."
farbror gugge:

man borde väl kunna vara kritisk till sin regerings beslut utan att vara antisemit?


Inte enligt den svenska sionistlobbyn; riktar man kritik mot Israel är man antisemit/judehatare/nazist/terrorist/hamasanhängare/militant anarkokommunistislamist. Det jag blir nyfiken på är hur man legitimerar dylika brännmärkningar när viktiga israeliska tidningar som Haaretz publicerar exakt samma åsikter.

Spana också in:

Gentlernen:

Om detta stämmer, var passar då Haaretz, Israels mest inflytelserika dagstidning, in i bilden?


Ska sägas att Haaretz är en liten tidning i själva Israel och mest läses av utlänningar. Redaktören av tidningen har sagt han tyvärr verkar mest som ett fikonlöv för Israel då tidningens minoritetsåsikter används i utlandet för att visa på den stora friheten i israelisk press.

Men jo, tidningen har förstås anklagats för lite allt möjligt...