Forumet - Vår sexdrift (en omvänd genustråd, hehe)

Vår sexdrift (en omvänd genustråd, hehe)

5318 1 289
Tänkte göra något som skiljer sig på UM från allt genus- och feminism-snack. Kanske blir hängd nu men.

Det är rätt populärt här att beskylla normer och samhället för att män tycks vilja ha sex mer än kvinnor, men undersökningar pekar på att män har högre sexdrift.

Källa: http://www.csom.umn.edu/assets/71520.pdf

All the evidence we have reviewed points toward the
conclusion that men desire sex more than women.

Personally we would like to believe that culture and socialization could be modified so as to make the female sex drive precisely the same as the male sex drive (because that would seemingly foster more harmonious relationships), but our review of the literature does not offer much encouragement to that view. Certainly anyone seeking to advocate that view of total cultural relativity faces a substantial burden of proof.


Någon som har bevis för att det skulle vara samhällets fel då?
asso det är ju biologiska skillnader på män o kvinnor. så äre ju ba. sen om det gör att män har högre sexdrift eller ej, det vet jag inget om.

en tydlig biologisk skillnad är ju könsorganen och att vi kvinnor har mjölkkörtlar.

men detta betyder inte att vi ska ha olika rättigheter i samhället. o detta betyder inte att vi ska behandlas olika.

så fattar inte riktigt vrf du skulle bli hängd för detta.

om det inte finns folk som hårdrar det hela förstås... [rolleyes]

Spana också in:

Fabregas:

Det är lite tabu att tala om ämnen som detta, särskilt på UM. [crazy]


det är snarare det att man inte tänker att tjejer har sexdrift alls.

sen är jag och amsi överlätt upphetsade.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

häftig kille du, revolutionär.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 2 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Image

[surprised]
Fabregas:

Det är lite tabu att tala om ämnen som detta, särskilt på UM. [crazy]


Nej, det är det inte. Jag, personligen, och förmodligen många med mig, skulle ta emot nya forskningsrön av den här typen med öppna armar om det inte vore för att presentatören så tydligt har en agenda.
Det går inte att undersöka eftersom man aldrig kommer att hitta en människa som inte blivit starkt påverkad av samhället, jag är ganska säker på att mormoner har jävligt mycket mindre sexualdrift än dekadenta hippies, det vore intressant att göra en liknande studie bland matriarkala samhällen.
Ja det finns ju dom som hävdar att alla betéendes-skillnader har uppstått genom sociala normer.

Det mesta har säkert uppstått från sociala normer men har läst på ganska många ställen att det finns hormonella skillnader som också gör att vi betér oss olika. Sen är det ju individuellt också alla tjejer är inte på samma sätt och alla killar är inte på samma sett men tror det finns generella skillnader.

Tror inte heller att man kan bli av med alla sociala skillnader mellan könen. Tror det finns så många andra faktorer än bara "kön" som utgör skillnaderna.

Tex skillnaden mellan korta och långa killar eller svaga och starka killar. Även här är det såklart individuellt men generellt finns det säkert vissa betéendeskillnader och generella skillnader hur man blir behandlad av andra.

Även dessa är såklart sociala saker men eftersom tjejer i generellt är kortare och svagare är det nog väldigt svårt att bli av med generella sociala skillnader mellan könen.

Fast det betyder ju inte att man inte ska eftersträva ett jämställt samhälle där alla individer har samma möjligheter.

Sverige är jämställt jämfört med andra länder fast det finns fortfarande orättvisor i samhället. Kvinnor har det sämre ställt i många avseenden men även män har det sämre ställt i vissa avséenden. Man ska också ta i beaktande att saker som etnisk bakgrund och sociala grupper har betydelse. Tex har unga invandrarkvinnor det svårast ställt i svenska samhället. På samma gång har flickan från villaområdet eller innerstadsstockholm det (oftast) mycket bättre ställt än pojken från miljonprogrammsområdet som i sin tur har det bättre ställt än sin lillasyster.

lite långt inlägg men bara mina åsikter![y]

om nån inte håller med mig så svara på ett civiliserat sätt tack.

och nej jag är varken kränkt, svensk eller i medelåldern
mussolini:

Tex skillnaden mellan korta och långa killar eller svaga och starka killar. Även här är det såklart individuellt men generellt finns det säkert vissa betéendeskillnader och generella skillnader hur man blir behandlad av andra.


Jag tror att detta baseras på ett patriarkalt sysnsätt då, som du skriver, kvinnor i genomsnitt är något kortare än män så kommer korta män ses "mer som kvinnor". På samma vis ses styrka som något "manligt" och därför kan någon som är svag bli sedd som "kvinna".