Forumet - Var söker man hjälp? :3

Var söker man hjälp? :3

177 0 7
Jag har känt mig deppig sedan i höstas.
Jag tror jag har ett hum om vad som utlöste det, även om min terapaut anser att det har med min barndom att göra snarare än någon av de motgångar jag haft på senare tid. I början var det inte så farligt. Kände mig nere ungefär varannan dag och hade svårt att sova eftersom jag grubblade så mycket. Men den senaste månaden har det blivit mycket värre. Jag känner mig trött och nere varje dag. Vissa dagar vågar jag knappt gå ut på stan ens, eftersom jag får gråtattacker som kan komma lite närsomhelst. Jag kan knappt sova längre och grubblar över samma saker dygnet runt. Sporadiskt har jag fantiserat på självmord vissa nätter, men har aldrig haft några allvarliga funderingar på det, känns det som.

Jag har hittills gjort 4 besök hos en terapaut på min lokala vårdcentral. Har dock inte riktigt känt att det hjälpt att prata med henne och nu har jag inte längre råd heller att betala 80 kronor per besök. Så jag undrar om det är någon annan i vuxen ålder med liknande problem och erfarenheter? Vart kan man söka sig om man inte har pengar? Är akutpsyk tillgängligt även för mig som inte räknas som självmordsbenägen, eller måste jag typ ansöka om socialbidrag till att besöka terapauter/psykologer?
prata med din teraput, fungerar det inte mellan henne och dig så kan hon hjälpa dig med vart du kan vända dig istället.
Det finns högkostnadskydd inom vården, det är olika i olika komuner men det gör att du ej bör oroa dig över kostnaderna, det går även att söka bidrag hos försökringskasan om man inte har råd med teraput.
Vuxenpsyk behöver du remiss till så då måste du prata med en läkare först och av egen erfarenhet är det svårt att få remiss dit
S3ON:

Antar att du inte vill beskriva din barndom?


Mja, det är mest en bisarr och tråkig historia xD

mymess:

Det finns högkostnadskydd inom vården, det är olika i olika komuner men det gör att du ej bör oroa dig över kostnaderna, det går även att söka bidrag hos försökringskasan om man inte har råd med teraput.


Hm, okej. Får kolla på försäkringskassans hemsida.
Är det kommunen som står för högkostnadsskyddet?

Spana också in: