Forumet - Vara uppe hela natten

Vara uppe hela natten

697 0 11
Hej,

Jag har varit uppe hela natten igår och typ sovit 3 timmar på dagen på biblioteket, nu tänkte jag vara uppe hela natten igen för att jag inte vill sova, jag är trött på att göra samma sak hela tiden genom att sova varje natt och vill få lite variation på mitt liv och vill göra saker jag aldrig tidigare gjort. 

Hur farligt är det som jag gör? Kan man dö om man inte sover några dar?

Spana också in:


Sweedeen22:
Världsrekord utan sömn är 11 dagar innan denne dött. Detta är världsrekord och det säger hur lite människor egentligen kan leva utan sömn. Om världsrekord motsvarar mer än dubbelt så länge som vanlig individ så skulle vanlig individ leva ungefär 4 dagar utan sömn
Nå, rekord-människan satt ju typ enbart stilla och var mer eller mindre som en zombie.
Du kan säkert vara vaken i ett par dagar men du kommer enbart bli helseg i bollen och inte vilja göra någonting pga kass motivation när man är så trött, och säkert knappt kunna göra det heller då ens system blir allmänt nedsatt, speciellt din reaktion, motivation, balans, eftertänksamhet och allt det där, det kommer inte vara kul överhuvudtaget, så det rekommenderas inte kan jag ju säga.
Om du nu vill få lite variation på ditt liv så är ju inte sömnen något att dissa direkt. Finns ju tusen bättre saker att ägna ditt höstlov åt.
Sover du tre timmar varje dygn så är det helt ofarligt. Det enda som kan hända är att du blir jävligt trött och lite beroende på din ålder så kan du få psykiska störningar och få kramper på längre sikt. Sover du inte alls så kan du på sikt få hjärnskador men detta är väldigt omdiskuterat. Har bl a drabbat fångar som sitter i straffläger dvs de tillåts inte att somna utan väcks direkt när de somnar in. Men om hjärnskadorna berott på brist på sömn eller eller andra psykiska påverkningar är väl tveksamt.

Däremot kan brist på solljus/dagsljus på sikt påverka dig negativt. Självmord är ex betydligt vanligare bland de som ej utsätts för solljus/dagsljus.
Det är definitivt inte bra för kroppen att sova för lite. Du får b.la huvudvärk, humörsvängningar, koncentrationssvårigheter, och försämrat minne av sömnbrist. Förutom det faktum att du blir seg, trött, och mår allmänt dåligt. 

Sömn fyller ju någon typ av funktion. Det är därför vi sover varje natt. Utan den mår du varken psykiskt eller fysiskt bra.