Forumet - Varför accepteras inte nykterism?

Varför accepteras inte nykterism?

5101 0 624
Hur kommer det soig, att människors s. k. ungdomssynder är mer accepterade än folks nykterism? Hur kan man bara skratta åt sådanna saker som pårökningar eller allehanda olagligheter som inbrott etc. etc.? Hur kommer det sig att folk ser ned på en för att man inte dricker? Är jag, den som inte förgiftar min kropp tills den går sönder och tror jag mår bra den som inte förstår vad livet går ut på - jag som vägrar fly den verklighet jag är född i?

Jag får ofta utstå en massa spott och spe bara för att jag inte vill dricka. “Vad är det som är så farligt?”, “Fan vad töntig du är!” och dylika saker har kastats mot mitt anlete så många gåner att jag inte itts hålla räkningen. Unga av i dag är ju ofta benägna att acceptera allehanda, förut sedda, konstigheter - men inte nykterism.

Inte ens vuxna människor kan ta sig till att stödja en och från alla håll, varje gång samtalet någon gång kommer in på ämnet, tittar de på en, och nästan nyper en i kinden och klappar en på huvudet med blicken, sedan säger de något i stil med: “Du kommer nog ändra dig ser du” eller “Jag skall komma ihåg det där” och skrattar frenetiskt. Tänk att man inte ens skall kunna söka sig till sina föräldrars barm för stöd och support - hur kan de ens resonera så? Borde de inte vara stolta över en och uppmuntra det? Njuta av de fakrum att de inte behöver oroa sig för vad deras barn kanske gör ute på fyllan? Mina föräldrar hade båda två farit fulla när de var i min ålder, och det var för fan på 60 - 70-talen!

Varför vill folk omvända mig? Varför vill folk få mig till en människa som inte kan hantera verkligheten och inte har humor nog att ha kul nykter? Jag kan gå ostadigt och stöta ifrån mig skumma ljud utan att vara rund under fötterna eller full som ett ägg - men det gör jag inte eftersom det skulle se dumt ut. Vill folk att jag skall bli en av dem som festar, d. v. s. går till någons hem och dricker sprit och knullar runt till musik skrålande ur en bergssprängare, säkert KENT eller Håkan Hellström - ush. Vad tjänar det till? Det är ju inget de kommer ihåg dagen, eller dagarna efter - och sedan så har de ju en ny fest!

Nej - hur kommer det sig att nykterism inte är accepterat, men klotter, misshandel i viss grad och en massa andra saker som skadar folk till stor del ses som ingenting?

Snälla, citera inte vad ni valde i pollen och svara med det - skriv motivering eller dylikt!

Har du någon gång förlöjligat eller försökt få en nykterist att dricka?

Spana också in:

Hampie:

Varför? Dra personen in i ett beroende av något som kostar skjortan och inte gör någon gott?


ne men fan om nånn vill och inte vågar får man ju va lite stjyst och hjälpa
och beroende??
har du druckit nånn gång borde du veta att om man testar blir man inte beroende vafan de e svin svårt att bli alkolist
grundlurad:

GO NYKTERISM !


Fortsätt att tycka så om tre år också, jag har sett skrämmande exempel på vettiga fjortonåringar som inte blev så vettiga när de "växte upp".

reisan:

har du druckit nånn gång borde du veta att om man testar blir man inte beroende vafan de e svin svårt att bli alkolist


Det beror på, det är svårt att bli det för att alkoholism oftast ligger i släkten. [love]
Jag tror det handlar om en generell fördom om att nykterister är tråkiga, religiösa, stela och socialt inkompetenta...Att de har för stort kontrollbehov och aldrig kan släppa loss....[rolleyes] Naturligtvis behöver det inte alls vara så. Jag känner en rolig prick som aldrig dricker alkohol. Fast han röker iof hasch istället...[wink]

Det är mer jobbigt när nykterister sprider sitt förakt mot oss som gärna tar en vinare på helgerna. Man behöver inte supa sig redlös bara för att man inte är nykterist. Jag tar ett par drinkar och släpper loss, så är det bra sen.

Det är ju minst lika jobbigt med de som alltid blir för fulla också. Lagom ska det vara.
Schlook:

Fortsätt att tycka så om tre år också, jag har sett skrämmande exempel på vettiga fjortonåringar som inte blev så vettiga när de "växte upp".


Detta är ju vad jag pratar om! I stället för att säga sådanna saker skall mans äga: "Bra, keep it going" eller dylikt! Att förutspå domedagen är väl inge vidare?
reisan:

har du druckit nånn gång borde du veta att om man testar blir man inte beroende vafan de e svin svårt att bli alkolist


Nej, det är det inte
Hampie:

Varför? Dra personen in i ett beroende av något som kostar skjortan och inte gör någon gott?


Nu kanske vi inte ska överdriva och säga att man blir beroende utav att dricka en gång. Sen jag respekterar nykterister, det är ens eget fria val.

Ändå kan jag tycka att du fördömmer drickandet för tidigt, du kan ju testa och se om det passar dig. Trodde själv när jag var yngre att jag inte skulle börja dricka, jag testade och insåg att det var trevligt och kul i måttliga mängder.
Hampie:

Att förutspå domedagen är väl inge vidare?


Jag är nog den enda jag känner som inte ölar, så jag har "tappat hoppet". Men det är ett personligt val, dock känner jag några som inte kan ha roligt utan alkohol och det är fan ingen merit och inget att eftersträva.
Persona non grata:

Jag upplever det som "värre" att inte dricka kaffe än inte dricka alkohol.
Dock dricker jag alkohol ibland, men kaffe nästan aldrig.


Ja, folk tycker jag är dum i huvudet när jag nekar koffeindrycker, ex kaffe, svart te och coca cola. Att jag inte dricker alkohol är det däremot inte så många som inte bryr sig, folk som har tagit ett par öl brukar snarare säga "det är fan starkt av dig" ...
[love]