Forumet - Varför är den Svenska vänstern så sjukt pinsamt dåliga?

Varför är den Svenska vänstern så sjukt pinsamt dåliga?

2130 0 44
Vänstern är hyfsat stort med 39% av stödet i senaste väljarundersökning. Men rimligtvis så bör ju vänstern ha över 60% delat på de olika partierna? 75% vore ju inte helt orimligt givet vilka grupper man säger sig värna. Men nej, man ligger på 39%? Att moderaterna kom till makten 2006 det är vänsterns fel. Att Sverigedemokraterna ökar är även det vänsterns fel. Det är vårt fel, som en del av vänstern. 

Ett par frågor som jag frågar mig, varför försvarar den Svenska vänstern Islam? Jag förstår inte alls allvarligt talat, det är helt ologiskt. Det är ju uppenbart rasistiskt att inte ha samma måttstock för vad som är en puckad ide beroende på vem personen är som har den? 

Varför tycker stora delar av den så kallade vänstern att sexköpslagen är bra? Jag tycker det är pinsamt när Amnesty international rycker den Svenska vänstern i örat när det gäller MR? 

Varför har inte vänstern en nyanserad bild av olika berusningsmedel? Att reaktionära är onyanserade det förvånad ingen men hallå, jag är verkligen häpen att inte större del av vänstern har hajat grejen här?

Jag kom på en bra metafor för inte så länge sedan, tänk er en rubriks kub, man har matematiskt visat att den går att lösa på 20 drag oavsett vilken oordning/ordning den är i. Men det kräver att man håller 6 sidor i huvudet simultant hur de olika sidorna påverkar varandra, att bara lösa en sida (perfekt) helt är alltså suboptimalt. Vad som kanske ser ut att vara dåligt (ena sidan fylls inte) kan betyda att hela kuben blir ordnat på max 20 drag. Givetvis klarar ingen av att lösa rubriks kub på 20 drag, duktiga på det här gör det på runt 150 drag. Vad det säger mig är att lösningen finns där, det gäller bara att se den. Det kräver dock att man klarar av att förstå vart man är och klara av att tänka dynamiskt och långsiktigt, just nu känns det tragiskt nog mest som vänstern famlar i mörkret med sin kub för att hitta en lösning för vår tid. Och det beklagar jag djupt. Rätt simpelt förklarat handlar det om att vänstern har tappat kontakten med sina rötter genom decennier av maktinnehav och vistelse i maktens korridorer att man att man blivit elitistiska och karriärister liksom högern tidigare varit. Denna utveckling startade dock inte nyligen utan har pågått sedan 70-talet men under de senaste två decennierna kanske slagit på takten tills man är där man är idag.

Vänsterns problem är att den genomfört alla sina nödvändiga reformer under just sitt långa maktinnehav att man inte längre har några kapphästar som drar de stora massorna. De har inte brist på frågor eller engagemang, det är bara att vad de än vill så har de blott ljummet förtroende bland folk. Man har slutat att dra öronen åt sig kring vad folk faktiskt vill och som om dedt inte vore nog hållt många frågor utanför den politiska arenan, invandring är givetvis den stora, men även frågor som EU och just narkotika finns det klara luckor mellan den traditionella vänsterväljaren och "vänster"-politikerna. Man sysslar numera med självändamåls och identitetspolitik, som går ut på att moralisera och förvandla allt till etiska dilemman och för små grupper att högljutt ska verka för sina särintressen. Ingen bryr sig om HBT eller feminism som en politiker gör. Bristen på enighet och tron på att en lyckosam vänsterrörelse ska kunna inkludera inkluderar allenhanda funkisar, sexualiteter, ursprung, hårtyper och skjortstorlekar gör att ingenting för de som inte lider av något exklusivt fenomen glöms bort, och problemet med det är att det är så de flesta personers vardag ser ut.

En annan gigantisk grej är att vänsterrörelsen i sverige, liksom övriga europa nu börjat röra sig i en mer globalistisk riktning som direkt slår mot arbetarrörelsen. Migration är ett direkt hot mot den befintliga arbetarklassen och du kommer inte att hitta traditionella arbetare som propaganderar för mer invandring. Det är avdankade socfall, folk som läser humanoria samt välutbildat folk som inte kommer att behöva konkurrera kring arbetstillfällena i framtiden som diggar invandringen, för de har råd att moralisera och som jag skrev ovan - förvandla allt till etiska frågeställningar. Det är därför det går dåligt för vänstern, i land efter land. Det är inte bara i sverige man går kräftgång. Så ja du har helt rätt, vänstern sumpar sina chanser, på eget bevåg.

Spana också in:Weeaboo: Rätt simpelt förklarat handlar det om att vänstern har tappat kontakten med sina rötter genom decennier av maktinnehav och vistelse i maktens korridorer att man att man blivit elitistiska och karriärister liksom högern tidigare varit. Denna utveckling startade dock inte nyligen utan har pågått sedan 70-talet men under de senaste två decennierna kanske slagit på takten tills man är där man är idag.
Jag skulle säga att man både håller kvar vid sina rötter för mycket och för lite samtidigt. Vad som behövs är en ny klassanalys efter internets uppkomst, det förändrar hela samhället i grunden. Frågan är vad vi idag måste lösa gemensamt, och hur stor den gemenskapen ska vara ect.


Weeaboo: Vänsterns problem är att den genomfört alla sina nödvändiga reformer under just sitt långa maktinnehav att man inte längre har några kapphästar som drar de stora massorna.
I och med internet ser vi en ökad polariseringen som förmodligen kommer accelerera. Vi har i samhället inte längre konsensus om vad som är fakta, det var bara möjlig i en nordkoreansk modell, vilket var hur alla länder mer eller mindre opererade innan internets framfart.

Weeaboo: De har inte brist på frågor eller engagemang, det är bara att vad de än vill så har de blott ljummet förtroende bland folk.
Ja, det här är dock ett generellt globalt demokrati och politiker problem. En politiker måste jobba radikalt annorlunda från hur man gjorde i den kommunikationsmiljö som var innan internet. Och man måste leverera svar på människors frågor för eller senare, det gäller även företag exempelvis som tidigare gärna valde att tysta ner kritik. För en autentisk vänster är det här vara en fenomenal möjlighet! 

Vänstern är ju bäst på tex narkotikapolitik, sexköpslagstiftningen kan vara ganska stolta över men vänstern är däremot jävligt dåliga när de är teknikfientliga kärnkraftsmotståndare, ologiska NATO-motståndare i det att att de inte vill ha ett totalförsvar med värnplikt eller när de snärjer in sig högtravande debatter som inte en jävel utan politisk filosofipoäng begriper där man också försöker skuldbelägga varandra för olika sorters förtryckTappar bort anställningsformsfrågan fast man fortfarande hävdar sig vara arbetarepartier osv osv.
Var fan är vänsterpopulismen? 


Slut på rant.

Asha: Ett par frågor som jag frågar mig, varför försvarar den Svenska vänstern Islam? Jag förstår inte alls allvarligt talat, det är helt ologiskt.
Modern vänsterpolitik präglas av identitetspolitik vilket kort och gott innebär att samhällsproblem förklaras bort genom att man delar upp befolkningen i grupper som placeras på någon sorts skala för utsatthet och förtryck, sedan utgår man från dessa grova generaliseringar och kallar det strukturer för att det ska låta lite analytiskt. På detta genialiska sätt har vänstern kommit fram till att alla världens problem är vita mäns fel. Så till exempel när ISIS halshugger och spränger folk i luften så kan skulden ändå på något sätt härledas tillbaks till en vit man på något sätt. Väldigt vetenskapligt, förnuftigt och trevligt. På grund av detta så kan Islam aldrig förknippas ihop med någonting negativt, i så fall avfärdas det bara som fördomsfulla stereotyper och islamofobi, eftersom muslimer uppenbarligen är en förtryckt grupp. T.ex. när kvinnor i förorten häromdagen i SVT debatt försökte lyfta att det i förorten fanns konservativa religiösa krafters som begränsade kvinnors frihet i dessa områden så viftades det bort av vänsterdebattörerna som islamofobi och de valde att lägga fokus på hemska vita män istället. Muslimer ska alltså behandlas som spädbarn, de ska aldrig behöva stå till svars för något, deras handlingar ska alltid ursäktas bort och fokus ska alltid återgå till den vedervärdige svenska vita mannen.

Asha: Varför tycker stora delar av den så kallade vänstern att sexköpslagen är bra?
Återigen. Vänstern består av tokfeminister som anser att emotionella argument utan saklig grund värderas högre än forskning och fakta. De bryr sig därför inte om huruvida deras position när det kommer till exempelvis sexköpslagen är kontraproduktiv, det viktiga är att det låter bra så man kan känna sig som en god människa.

Asha: Jag skulle säga att man både håller kvar vid sina rötter för mycket och för lite samtidigt. Vad som behövs är en ny klassanalys efter internets uppkomst, det förändrar hela samhället i grunden. Frågan är vad vi idag måste lösa gemensamt, och hur stor den gemenskapen ska vara ect.
Likheten ligger i vänsterns fortsatta arv av den marxistiska klassanalysen men bara att man slutat att begränsa sig till just klass och istället applicerat den på en massa annat oviktigt som berör en så väldigt liten del av befolkningen. Det har gjort vänstern obsolet i fallet som en samhällsbärande kraft för den breda massan, som tidigare varit dess signum.

Asha: Ja, det här är dock ett generellt globalt demokrati och politiker problem. En politiker måste jobba radikalt annorlunda från hur man gjorde i den kommunikationsmiljö som var innan internet. Och man måste leverera svar på människors frågor för eller senare, det gäller även företag exempelvis som tidigare gärna valde att tysta ner kritik. För en autentisk vänster är det här vara en fenomenal möjlighet!
Givetvis måste en politiker jobba annorlunda mot hur folk ofta vill, det är inte alltid möjligt att tillmötesgå folks viljor i alla frågor. Men förklarar fortfarande inte den ganska stora diskrepansen mellan politiker och väljares generella åsikter. I sverige har vi trots allt ganska lite att tycka till om, politiker har gjort upp det mesta på förväg. Om bara det hade funnits en autentisk vänster så hade man givetvis haft möjligheten till att bryta detta. 

dazed: Vänstern är ju bäst på tex narkotikapolitik, sexköpslagstiftningen kan vara ganska stolta över men vänstern är däremot jävligt dåliga när de är teknikfientliga kärnkraftsmotståndare, ologiska NATO-motståndare i det att att de inte vill ha ett totalförsvar med värnplikt eller när de snärjer in sig högtravande debatter som inte en jävel utan politisk filosofipoäng begriper där man också försöker skuldbelägga varandra för olika sorters förtryckTappar bort anställningsformsfrågan fast man fortfarande hävdar sig vara arbetarepartier osv osv.
Var fan är vänsterpopulismen? 


Slut på rant.
Vem kan vara stolt över den Svenska sexköpslagen? Problemet med många så kallade kvinnliga feminister, är att de på vissa områden är DJUPT konservativa. Det brukar vara en paradgren för den svenska socialdemokratin att ge de utsatta i samhället en röst, när det gäller narkotikabrukare och sexarbete däremot då slår det flint i skallen på de flesta, alltså en majoritet inom vänstern med inflytande? scraftys: den som är emot rasism är rasist.
det är vänstrare slänger ur sig saker som att "tiggare är en folkgrupp", inte högern Galen Då är det vänstern som är rasister, om de menar att alla romer är tiggare, ingen annan har påstått det.

Ungefär som att nån skulle säga "lås in tjuvarna!", och vänstern svarar med att de har gjort sig skyldiga till hets mot folkgrupp.

Tickstart: det är vänstrare slänger ur sig saker som att "tiggare är en folkgrupp", inte högern Galen Då är det vänstern som är rasister, om de menar att alla romer är tiggare, ingen annan har påstått det.
nej, men vänstern genomskådar lätt rasismen i tiggarhatet. det är ingen slump att rasistiska organisationer och partier för antitiggar-kampanjer.

scraftys: nej, men vänstern genomskådar lätt rasismen i tiggarhatet. det är ingen slump att rasistiska organisationer och partier för antitiggar-kampanjer.
men ni (?) har ju fortfarande inte visat på vilket sätt SD som du talar om i detta fallet skulle vara rasistiska Galen bara för att du tolkar någons handlingar som rasistiska så betyder det inte att de är det, åter igen, alla romer är inte tiggare

Tickstart:
men ni (?) har ju fortfarande inte visat på vilket sätt SD som du talar om i detta fallet skulle vara rasistiska Galen bara för att du tolkar någons handlingar som rasistiska så betyder det inte att de är det, åter igen, alla romer är inte tiggare
sd är huvudsakligen emot romer, inte tiggare. vad har sd emot etniskt svenska tiggare? inte mycket.

Asha:
Vem kan vara stolt över den Svenska sexköpslagen? Problemet med många så kallade kvinnliga feminister, är att de på vissa områden är DJUPT konservativa. Det brukar vara en paradgren för den svenska socialdemokratin att ge de utsatta i samhället en röst, när det gäller narkotikabrukare och sexarbete däremot då slår det flint i skallen på de flesta, alltså en majoritet inom vänstern med inflytande? 


Det är väl precis de man gör, annan prostitutionslagstiftning då skiter man i de utsatta och vill lagföra de istället.