Forumet - Varför är det mer okej att säga jävla svenne än jävla blatte?

Varför är det mer okej att säga jävla svenne än jävla blatte?

5999 0 106

Spana också in:


NiklasW: En ganska hemsk video på hur svenskfientligheten ser ut på skolor där invandrare är i majoritet och "svenskar" i minoritet.
länka även ett klipp där invandrare blir mobbade då? 
NiklasW: Detta är mer okej i dagens samhälle än ifall det hade varit tvärt om, alltså tre svenskar mot en invandrare.
men vem säger att det är mer okej? Jimmie Åkesson?

Anura:
länka även ett klipp där invandrare blir mobbade då? 
Hittar inga och det är troligtvis mindre vanligt än det motsatta exemplet. 
Här har du fler exempel från andra länder:
http://www.youtube.com/watch?v=0ilNa4bNcyk
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2283777/Boy-9-hanged-bullied-white.html
men vem säger att det är mer okej? Jimmie Åkesson?
Finns en allmän uppfattning bland vissa grupper att det är mer okej. Detta motiveras ofta med att invandrare är i minoritet och att det därför är mindre okej med rasism mot dessa grupper..

NiklasW: Hittar inga och det är troligtvis mindre vanligt än det motsatta exemplet.
troligtvis? :p

NiklasW: Finns en allmän uppfattning bland vissa grupper att det är mer okej. Detta motiveras ofta med att invandrare är i minoritet och att det därför är mindre okej med rasism mot dessa grupper..
många tkr väl att det inte är ok med rasism från vilken grupp det än är.
Anura: troligtvis? :p
Ja det finns ju ingen exakt statistik men jag är ganska säker på att svenskfientligheten, dvs rasismen mot svenskar, är mer utbredd än främlingsfientlighet, dvs rasismen mot invandrare.
många tkr väl att det inte är ok med rasism från vilken grupp det än är.
Bland politiker och etablissemang är det oftast så att man leker att svenskfientligheten inte existerar och det är ett sätt att bagatelliserar den rasism som faktiskt finns mot svenskar. Vi har dessutom en lag i Sverige "hets mot folkgrupp" som inte innefattar svenskar utan enbart invandrargrupper. Alltså, båda i hur man beter sig, hur man talar men också rent juridiskt så är det tydligt att många anser att rasism mot svenskar är mer okej.

NiklasW: Ja det finns ju ingen exakt statistik men jag är ganska säker på att svenskfientligheten, dvs rasismen mot svenskar, är mer utbredd än främlingsfientlighet, dvs rasismen mot invandrare.
det känns nästan lite korkat att påstå de saker du säger. men ja orkar inte med dig ibland. ingenting sjunker in i dig ändå.
Anura:
hur kan du vara så säker? :s så himla sjukt om man tror så.. 
Jag har oftare hört invandrare använda ordet "svennejävel" än vad jag hört svenskar använda "blattejävel" Ser man på brottsstatistik så är invandrare överrepresenterade samtidigt som svenskar är underrepresenterade. Se ett avsnitt på efterlyst exempelvis, i majoriteten av fallen som tas upp är invandrare förövarna och svenskar är brottsoffer. Några saker som talar för att svenskfientligheten är större än främlingsfientligheten i Sverige.