Forumet - Varför är det okej att diskriminera mot svenskar?

Varför är det okej att diskriminera mot svenskar?

737 0 9

Nu får illegala invandrare sjukvård och tandvård för 50 kronor. Regeringen snackar alltid om att skapa instegsjobb åt invandrare, men aldrig åt svenska ungdomar trots att 75% av oss är arbetslösa. Och jag vet att 40-talisterna går i pension men vi har redan över 400 000 arbetslösa i det här landet. Är det inte bättre att sätta oss i arbete? Det snackas om lägre skatter i invandrartäta orter. Men aldrig i fattiga orter där många svenskar bor. Tänk om det hade varit tvärt om? Tänk om bara svenskar hade fått instegsjobb och tänk om det hade snackats om skattesänkningar  i svensktäta orter. Då hade det blivit ett jävla liv. Så varför är det okej nu?  

Inga kommentarer

Tråden har 9 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

"I maj var 172 500 ungdomar mellan 15-24 år arbetslösa. Det innebär att ungdoms-arbetslösheten uppgick till 26,9 procent. Den säsongsjusterade siffran var 23,4 procent" - SCB

Arbetslösheten har gått ned med 3.3% sedan förra året.

Som arbetsgivare finns det flera olika grupper som du kan anställa subventionerat. Bland annat:

  • Personer som varit borta från arbetslivet i mer än ett år (eller sex månader för ungdomar). Detta kallas nystartsjobb.
  • Ungdomar via jobbgaranti för ungdomar. Du kan där få ekonomiskt stöd för att låta en ung person praktisera hos dig under 3 månader, varefter du kan besluta huruvida du vill anställa honom eller henne.
  • En person som avslutat fas 1 i jobb- och utvecklingsgarantin. Där står staten för 85% av lönekostnaden i upp till 12 månader.
  • Invandrarungdom (detta är alltså instegsjobb). Genom detta får du ekonomiskt stöd på 80% av lönekostnaden förutsatt att anställningen är kopplad till SFI. Du får ersättning i högst 24 månader.
  • Funktionshindrade. Lönebidragets storlek är olika från fall till fall, men högst 16700 per månad i upp till 4 år.
  • Praktikanter som kan arbeta heltid i upp till 6 månader. Här behöver du inte betala någonting, utan försäkringskassan bistår istället med aktivitetstöd.

Du kan läsa mer om ersättning för arbetsgivare på arbetsförmedlingens hemsida.
Lämna gärna en kommentar om ni ser några felaktigheter, istället för att bara nedrösta. 

Dina siffror är åt helvete och dina påståenden felaktiga. Staten har gjort mycket för att ungdomar ska få jobb, dessvärre har de gjort det på kapitalisternas villkor vilket har resulterat i att de ungdomar som väl får jobb blir knullade i röven. Ungdomsarbetslösheten ligger för övrigt på 25% och att sänka kommunalskatten i ex Kista vore bra då de har högst skatt i sthlm och Danderyd har lägst.

Varför det är okej? Nu vet jag inte hur väl din fakta och bakgrund stämmer men det du beskriver har, förutsatt att det stämmer, demokratisk legitimitet. Det är politiker som ligger bakom dessa uttalanden och beslut. Politiker agerar väldigt ofta som den röstberättigade delen av befolkningen vill, det är det som är poängen med demokratin. Misstycker du har du 3 alternativ. Det första är att rösta på ett parti som representerar dina åsikter, det andra är att engagera dig på något sätt och det tredje alternativet är att flytta till ett annat land som passar bättre.

Sammanfattning:
Demokratisk legitimitet.

Spana också in:

De instegsjobb som du talar ger man bra gärna ut åt både invandrare och svenska ungdomar (som har en arbetslöshet på ca 27% fö), dessa handlar nämligen om att dumpa löner samt göra en halvt rättighetslös. 

Regeringen gör inget annat än att snacka om lägre skatter i allmänhet, det handlar nämligen om en åtgärd som avdemokratiserar och hjälper dom rika bli rika och dom fattiga fattigare.

Förövrigt verkar du redigt förd bakom ljuset på mer än ett sätt om du nu inte bara är efterbliven alternativt ett  efterblivet troll.

Jag tror att man hade kunnat vara smartare rent retoriskt och gjort det till en fråga om unga överlag istället för att tillägga en etnisk dimension på den som regeringen gjort med instegsjobben. Det om något spär på hat och motsättningar mellan grupper.