Forumet - Varför är det svårt för oss killar att visa känslor?

Varför är det svårt för oss killar att visa känslor?

4230 0 22
Under de senaste dagarna så har jag märkt att alla killar har svårt att visa känslor, t.o.m jag kan inte visa känslor och ibland så säger andra tjejer i klassen att "det hår bra om du visar att du är ledsen". 
Men det känns inte bra att göra det tycker jag.
Hur märker ni detta? Kan ni visa känslor??

Spana också in:

Jag är inte kille och jag har också svårt för att visa känslor. 
...Fast jag gör det så gott som jag kan, Jag menar - jag typ måste visa dem för att jag är tjej, så går normen- men det känns inte alltid bra. Tror det har med hur andra människor har bemött mina känslor tidigare och hur jag kan koppla att visa känslor med obehag. Trivs inte alls av att dela med mig av mina känslor till andra men övning ger färdighet och ju mer jag försöker desto bättre går det faktiskt. Om du kan försök du också... Tips: Börja hos tjejerna. Det är troligen mer accepterat hos tjejerna att en man visar känslor än det är när du är i sällskap med andra killar. Dessutom kan det att en kille visar känslor vara mycket atracktivt. Det visar att du är äkta/genuin och orädd för andras åsikter. Det kan hända att du också blir "mer speciell" än andra killar för att det inte är många som vågar visa känslor. Mest vuxna mer mogna män kanske.

Armagedon: Gamla könsnormer som i princip förbjuder killar att visa känslor. En kille som visar känslor anses svag, fjollig och lite bögig.
Armagedon du var snabbare än mig på att skriva det, tänkte precis säga samma. Jag har skit svårt med att visa känslor. Jag är gay men har ändå svårt att visa känslor. Kanske för att inte bekräfta de normerna. Jag tycker att det är bra att man visar känslor men har tyvärr dåliga erfanheter av det och därför vågar jag inte göra det.
Naturligtvis är och kan detta vara ett problem. Handlar om förväntan och viljan av att så ofta som möjligt kunna ses som stabil och trygg. Tyvärr ger detta oftast motsatt effekt då man inte längre blir sann mot sig själv . Det handlar mycket om att killar gör sig till för det motsatta könet. Sen ska man komma ihåg att det finns gott om tjejer som inte heller gillar eller helt enkelt tycker det är pinsamt att till exempel gråta offentligt. Det rimmar illa med fasaderna vi vill bygga upp om oss själva.

Utöver eventuella machokulturers påverkan, så tycks tjejer bli attraherade av killar med bra självförtroende, så att gå runt på stan och se hängig och ledsen ut som kille ( böjd rygg och släpiga steg till exempel ) gör att killar känner sig oattraktiva och blir möjligen betraktade av tjejer som detta. Därför spelar killar ofta glad/ lite fliniga eller stabila/ neutrala. Ett vanligt sätt att dölja depressioner för övrigt. För killar är denna metod för att försöka bli attraktiv kanske jämförbar med tjejers metoder att använda smink för att på samma sätt känna sig mer attraktiva än vad de är eller känner sig som för tillfälligt.  

Känner dock tjejer som gör samma sak, för som sagt, vem vill egentligen gå runt på stan och se hängig ut i vår ytliga glada instagram värld?