Forumet - Varför är du religiös?

Varför är du religiös?

3208 0 50
Epicurus:

Ni som är religiöst troende varför är ni det?


är inte religiös så svårt att svara på denna frågan om du ska gå utifrån att man måste vara religiös för att man är troende

Epicurus:

finns inga bevis för någon slags gud, så varför tro på gud?


inte? vad finns det för bevis att gud inte finns?

Spana också in:

dazed:

om du kollar på världen med cancer, krig, coldplay och orättvisor så blir det bara mer och mer tydligt att det inte finns någon gud, om det finns en är det ännu värre för då är han ett jävla as.


OT: Bandit Rocks spellistor. Man skulle kunna tro att det bara producerats sju rocklåtar i världshistorien och att resten av speltiden måste fyllas upp med läskigheter som U2 och Coldplay. Smörja alltså.
Knarko:

inte? vad finns det för bevis att gud inte finns?


Att behöva bevisa icke-existens är inte rättvist! [n]

Vad finns det för bevis att Maria inte blev befruktad av aliens?

Som du ser blir det snabbt orättvist om man ska kräva bevis för något som egentligen är väldigt otroligt.

Det finns inga bevis för att gud existerar och det finns inga bevis för att Maria blev befruktad av utomjordingar alltså känns det rätt onödigt att behöva hitta bevis för att det ändå inte är så.

MVH Den stora tröttheten.
Epicurus:

Ni som är religiöst troende varför är ni det? vilken anledning finns det? finns inga bevis för någon slags gud, så varför tro på gud?


I mean pölease. Im out dfor the syndernas förlotelse you see. I want to be with gofg änd all his friends like maria and jesus and the hholu ghost.
ibland blir jag s¨öledsen. går livet verkligen ut å¨att förbereda sig inför döden?
NEJ.
det fgår ut på att fortaplatna sig. det går ut på att vara. bara vara hur di vull. men snälla var inte eölak mot någon. det förstör bara. vi har en överenskommelse, är du snäll mot stefan är han snäll mot dig ocj så vidare.
det öåter väl bra?