Forumet - Varför är folk rasistiska mot adoptivbarn?

Varför är folk rasistiska mot adoptivbarn?

2765 0 17

Jag menar de är ju de som är mest integrerade i samhället, de måste ju. Rasister har väl ingen anledning att hata att de är kriminella osv om de inte är det eller är bidragstagare osv. Men varför hatar dom? Är de bara pga Ras? Jag förstår inte sådant. Varför hata så mycket? Har folk inte bättre för sig? 

Spana också in:


Anura: Men varför hatar dom? Är de bara pga Ras?

rasismen går ju många gånger ut på att hata folk utan att lära känna dem, så då hatar de adopterade för att de faktiskt inte vet att de är adopterade.

sen finns det en gren av rasism, som kallar vanligt folk för "anti-vita" och menar att det finns ett problem med adopterade då om de kopulerar med etniska svenskar så kommer den vita rasen dö ut. De menar även att tillåta adoption från utom europeiska länder och ta emot invandring är ett folkmord mot den vita rasen

Anura: Är det normala folk som tänker så? Jag menar är det människor man ser varje dag? För de rätt sjukt att tänka så :s
det beror kanske på vad du menar med vanliga människor, men jag tror generellt det rör sig om folk i mindre samhällen. de samhällen med låg andel människor med akademisk utbildning och liten befolkningstillströmmning. de får alla sina kunskaper och nyheter från tidningar, tv och i vissa fall internet.
Eftersom de själva sitter på låg utbildning och måhända låga karriärs/utbildningsmässiga ambitioner medföljer det ofta lägre löner och sämre ekonomisk standard vilket också hjälper till en ökad känsla av hjälplöshet. då blir det betydligt lättare att tänka att anledningen till att det går dåligt för en själv och sitt samhälle är för att "alla pengar går till invandring".
Detta är min helt egna fördomsfulla tolkning om varför och inget bör tas som sanning.