Forumet - Varför är kvinnor mer attraktiva än män på arbetsmarknaden inom servicesektorn?

Varför är kvinnor mer attraktiva än män på arbetsmarknaden inom servicesektorn?

2522 0 38
Vi är en grupp som har genomfört ett experiment i förhoppning om att kunna motbevisa pratet om att kvinnor är mer efterfrågade än män inom servicesektorn. I experimentet ingick 200 påhittade arbetssökande personer, 100st kvinnor respektive 100st män. I samtliga sökandes CV och personliga brev stod exakt likadana uppgifter och text.

Resultatet är tyvärr som följer:

42 av 100 kvinnor respektive 25 av 100 män blev kallade till intervju.

Varför blev fler kvinnor än män kallade till intervju? Hur lyder era teorier? Har kvinnor ett bättre rykte inom servicesektorn? Varför? Hur reflekterar den genomsnittlige arbetsgivaren? 

Spana också in:

Det har ju med våra könsroller att göra. Dock finns det kanske någon undersökning som indikerar att kvinnor kan vara något litet mer omhändertagande än män ibland. Detta är dock till stor del socialt konstruerat och fortsätter att cementeras av le samhälle. Det finns en ganska rolig grej om detta i boken Prins Charles känsla.

mens: Det har ju med våra könsroller att göra. Dock finns det kanske någon undersökning som indikerar att kvinnor kan vara något litet mer omhändertagande än män ibland. Detta är dock till stor del socialt konstruerat och fortsätter att cementeras av le samhälle. Det finns en ganska rolig grej om detta i boken Prins Charles känsla.
Hur är detta roligt? Först kritiserar du könsrollerna, därefter lyfter du fram kvinnan som det omhändertagande könet.. Du låter ganska kritisk inställd till män själv.

White & Toxic:
Skulle du säga att kvinnors lägre löner är den stora orsaken till att de är mer eftertraktade då företagen kan göra större besparingar eller som ägare till dem ta ut högre lön? 
nä, tror det först och främst beror på att tjejer instinktivt upplevs som trevligare och mer inbjudande överlag. och människor generaliserar. det tillhör beslutsfattande.

finns såklart massa killar som också passar bra i service men att utfallet ser ut som det gör är inte så konstigt.