Forumet - Varför är sex så viktigt?

Varför är sex så viktigt?

3166 0 43

Spana också in:

emiko:

Men varför är det så jäkla viktigt för att ett förhållande ska överleva? Vi som inte gillar sex då? Kommer vi få leva ensam resten av livet?


Nej, ni får väl hitta någon annan som inte gillar sex?

Sen är man inte ensam bara för att man inte har ett förhållande. Finns många som har ett rikt socialt liv och många som står dem nära utan att ha vare sig förhållanden eller sex.
emiko:

Men varför är det så jäkla viktigt för att ett förhållande ska överleva? Vi som inte gillar sex då? Kommer vi få leva ensam resten av livet?


Man är inte ensam bara för att man inte har ett förhållande. [crazy] Men man kan ju ha sexfria förhållanden om man hittar nån annan som inte gillar sex.

Edit: Stringburka skrev visst exakt samma saker, hehe.
emiko:

Någon som har ett bra svar?


För det första så är vi programmerade till att vilja ha sex, dvs. fortplantningsinstinkt.

För det andra så är det med rätt partner roligt, mysigt, skönt etc. etc. (i teorin ;pppppppp)

krasch:

Tänk om du tänder på får. Fan vad sjuk du är då.


[love]
emiko:

Någon som har ett bra svar?


antingen har du bara haft dåligt sex eller så tycker du helt enkelt inte om sex speciellt mycket (kanske är asexuell?)

sex är dels en instinkt men framförallt är det något vi socialt bundit till närhet. samhället säger oss att vi aldrig kommer komma så nära vår partner som vid sex, samt att vi aldrig kommer kunna känna oss så populära som när folk vill ha sex med oss, eller att vi kan berätta att vi har mycket sex.


sex är helt enkelt en av de högst rankade statussymbolerna. är väl i princip det mest åtråvärda vi har i samhället. vi strävar också efter pengar och prestige. men det i sin tur ger oss sex, med snyggare och bättre personer ju mer pengar eller mer prestige vi har.

sex är därför knutet till våran självbild och blir ett personligt behov, lika mycket som fysiskt
Det är en kul grej att göra när det funkar (för de som inte ogillar sex, förstås), precis som att spela TV-spel, röka brass, fiska haj, börsnotera eller vad man nu tycker om att hålla på med. Sen bygger väl många förhållanden på fysisk attraktion - det är den som upprätthåller och bekräftar kärleken. Själv är jag dock mer bunden till psykiska faktorer (precis som du, antar jag) och ser personlighet och utseende som betydligt viktigare än den sexuella akten.