Forumet - Varför är svenska turister så otrevliga & unviker att tala med främlingar?!

Varför är svenska turister så otrevliga & unviker att tala med främlingar?!

1434 0 24
Inget illa menat eller emot svenskar, för jag är ju själv svensk.

Men varför är alla svenskar så otrevliga och gillar inte att småsnacka med främlingar?

Jag träffar alltid på svenska turister i New York City och försöker småprata lite med dom.. många svarar inte ens dig, och en del försöker undvika att prata med någon främling.

Häromdan träffade jag fyra svenska turister på 5th avenue, och hörde dom tala svenska och sa "Hej är ni från Sverige?", bara en enda person svarade och sa ja, och gick därifrån.
Jag skulle snacka mer med dom om säga vart dom ska gå och så, men när jag såg de stack så sket jag i dom.

[shake]

Här i USA är Amerikaner mycket trevliga och gillar att tala med främlingar och hälsar på varandra, även om man inte känner personen. Man håller för dörren, säger "Excuse me", "I´m sorry", "Hi how are you?", "Thank you" osv.

Vet inte om det är samma sak i Sverige, men vaffan skärp till er och var lite trevligare och ha liten diskussion med folk du inte känner... folk kommer inte äta upp er eller göra er illa [blush]

Min kusin från Tyskland sa samma sak om att Tyskar är som svenskar och var chockad att i USA är folk så snälla och trevliga.
Jag kan inte säga att alla är det, men dom flesta är det.

Spana också in:

Det har mycket riktigt att göra med som OF 5 säger att svenskar, eller nordbor överlag är mer reserverade än många andra folk. Samma jargong är det bland många asiatiska grupper. Inte fan har jag småpratat med en enda sneögd guling i hela mitt liv, trots att jag haft flera familjer boendes runtom kring mig större delen av mitt liv. Jantelagen säger även till oss att inte utmärka oss, att vi ska värna om individualitet framför kollektivitet.
svenskar är ett otrevligt och tråkigt folk

jag har rest mycket och varit på massa olika ställen och svenskar är ärligt talat de tråkigatse, kallaste och oartigaste människorna som finns. svenskar är också så rädda och vågar inte prata med folk typ. jag minns en gång när jag var lite halvt vilse i gbg så frågade jag en tant efter vägen och hon blev typ rädd för mig och bara bortförklarade sig och gick iväg.

inget illa mot svenskar dock. jag är ju själv svensk och finns säkert trevliga och sociala svenskar men vi är fan inget roligt folk
Säger som en irländare sa till mig på krogen.

Han hade varit i stockholm första delen av sin semester och varit irriterad på att alla var så dryga, även på fyllan liksom. Men nu när han hade kommit när till bästkusten så var det som att vara i dublin igen. Folk pratade med honom på krogen och var väldigt uppskattande.
Budolicious:

Han hade varit i stockholm första delen av sin semester och varit irriterad på att alla var så dryga, även på fyllan liksom. Men nu när han hade kommit när till bästkusten så var det som att vara i dublin igen. Folk pratade med honom på krogen och var väldigt uppskattande.


Hahah. Samma sak sa han schweizarn på Rb som bröt arm med mig, om du kommer ihåg.[bigsmile]
Jag själv har en fobi för att prata med främlingar. Hej säger jag såklart men känns obekvämt att prata mycket med någon jag inte känner och sen vet jag inte vad det är för person.

En gubbe ville bjuda mig på godis och då svara jag nej, hans svar var "Hähä, äter du inte godis?" det vart rätt obekvämt.
Han kan ha varit trevlig men oxå skum för han åt inte godise själv heller ...