Forumet - Varför är svenskar så rädda för sina grannar?

Varför är svenskar så rädda för sina grannar?

560 0 71
Satt och flummade runt lite i huvudet bland mina tankar. Det var då det plötsligt slog mig att svenskar är förjävla rädda för sina grannar. Grannarna låser sina dörrar fast de är hemma. Man vill ju inte ha besök av någon granne. För man vet ju aldrig vad de ska hitta på?[surprised]

Tänk om man istället umgicks med sina grannar, vad pengar man skulle kunna spara in. Om man vill låna en sak som man använder max en gång i livet istället för köper en.

Eller om man har barn och måste ha barnvakt så låter hellre svenskar hyra en barnvakt för 500kr istället för att skicka över barnen till grannen. Varför lever vi i ett så osocialt samhälle?
SebastianE:

Eller om man har barn och måste ha barnvakt så låter hellre svenskar hyra en barnvakt för 500kr istället för att skicka över barnen till grannen


Samma anledning till att svenskar missbrukar ordet "tack" och tar med sig lakan när de ska sova över; De avskyr att stå i skuld till någon.

Spana också in:

Nachac:

Samma anledning till att svenskar missbrukar ordet "tack" och tar med sig lakan när de ska sova över; De avskyr att stå i skuld till någon.


Något sånt skulle aldrig falla mig in att göra.

Tennsoldaten:

Bra fråga. Det skulle faktiskt underlätta en hel del. Jag har bott med samma granne bredvid min lägenhet i runt 7 år nu om jag minns rätt, och vi pratar nästan aldrig (bara lite i trappen då och då).


Varför inte bara gå över och fråga om ni ska se på TV?

Harpyja:

ast jag tycker om att äta mackaroner och köttbullar.
Sen kan man ju ha gruppsex, jag och åtta polacker. Får man kanske sjukdomar på köpet.


hehe jag lovar dig att de kommer låta dig få äta makaroner och köttbullar ändå. Men använd kondom då.

emery:

Mina grannar är rasister och alkoholister. :P
Gud dom är så patetiska. :D


hehe det kan jag förstå allt. men inte alla väl?

Capture:

Min granne är faktiskt läskig.
Vi har bott här i nästan tio år, och han har bara sagt "Mh" en gång till min pappa när de skottade snö samtidigt och pappa kommenterade att det var mycket snö.
Fast, sen är han ju norrlänning också.


Ja men det är väl en granne? Han är väl knappast farlig?