Forumet - Varför är telefonförsäljare så hatade ?????

Varför är telefonförsäljare så hatade ?????

6676 0 87
Varför är telefonförsäljare så hatade?

Har ni själv jobbat med det och vad är era egna erfarenheter?

Har ni någonsin jobbat med ett företag som behandlat er bra ?

Vad är era egna åsikter och funderingar?

Har jobbat inom branschen sen augusti i år, och jobbat för tre olika företag.. det ena är värre än det andra..man behöver ju en inkomst .. men skiten som jag får från kunderna är inte ens i närheten av hur själva företaget behandlar en om man inte dansar efter deras pipa.. Är det så överallt eller????


P.S säger nog upp mig dom närmaste dagarna, finns en gräns för hur mycket man som människa tål !! [sad]

12.jpg

har jobbat med det och sålt premiepensionsrådgivning
värdelöst
ingen fast lön, bara provision

men det finns ställen som erbjuder fast lön och säljer riktiga saker, det kanske är okej ställen att jobba på

Iamhere:

säger nog upp mig dom närmaste dagarn


var det inte du som skrev för inte alls längesedan att du var stolt över ditt jobb etc? har bestämt för mig det.
enhimmelskdrog:

var det inte du som skrev för inte alls längesedan att du var stolt över ditt jobb etc? har bestämt för mig det.


Yrket är jag stolt över, älskar att prata med människor, ser ju inget fel i det jag gör? men det gör alla andra ju .. och mina chefer e väldigt orättvisa, mina frågor ställer jag för att se hur andra har de inom samma bransch :)

Spana också in:

Iamhere:

Varför är telefonförsäljare så hatade?


Folk mår bra av att intala sig själva att deras liv är så himla viktigt så att de inte har tid att lyssna en minut på en försäljare

Iamhere:

men skiten som jag får från kunderna är inte ens i närheten av hur själva företaget behandlar en om man inte dansar efter deras pipa.. Är det så överallt eller????


Har jobbat med telefonförsäljning på tre olika platser. Själva jobbbet i sig är ju rätt hjärndött men har aldrig varit med om en dålig arbetsplats. Vad gör jag för fel som inte lyckas hitta dessa dåliga arbetsplatser?
Artie:

fast ibland lyssnar jag in deras taktik och kommer med ursäkter tills de själva ger upp och det kanske är taskigt av mig att slösa deras arbetstid på en omöjlig kund :(


Haha, hänt mig så många gånger, man kan ju inte veta allt, fast man vill visa att man vet ALLT , jättepinsamt :) .. men jovisst e de jobbigt för dom som jobbar på provision bara :/
Artie:

aa men dom kanske övar sig då och säljer bättre till nästa!! eller något annat ursäktande för mitt beteende...


För nybörjare är det ett helvete att jobba på provision förutsatt att dom inte har det lilla extra som gör att dom säljer .. jobbade en hel månad från 1-9 varje dag , fick ut 2500 kr ...de va svår att ta[tard]
Har jobbat med telefonförsäljning på tre olika platser. Själva jobbbet i sig är ju rätt hjärndött men har aldrig varit med om en dålig arbetsplats. Vad gör jag för fel som inte lyckas hitta dessa dåliga arbetsplatser?

tur skulle jag tro .. eller så är det att jag inte kan hålla käften när någonting går fel till som gör att dom inte vill ha mig kvar xD
Iamhere:

jobbade en hel månad från 1-9 varje dag , fick ut 2500 kr ...de va svår att ta[tard]


:(
kan du inte hitta något annat jobb? hemskt att man kan leva i en så osäker ekonomisk situation trots att man jobbar och sliter varje dag.

Horrorshow:

Skaffa en bra relation med chefen och jobbarkompisarna så är det oftast inget problem att påpeka något som borde förändras.


"jag vill ha fast lön" är nog inte uppskattat oavsett hur bra kompis man är. eller va tror du.
zIGGE:

att jävlas med telefonförsäljare är det roligaste som finns :D


Senast idag..

Kund: Johansson
jag: Hej mitt namn e juno o ringer från **** e de Karl-åke jag pratar med?
Kund: VAA SÄÄÄGER DUU JAG HÖÖR INTE EETT ORD!!!
jag: då återkommer jag vid ett annat tillfälle så kanske de hörs bättre
KUND: ja men de blir bra hejdå

..........de sista hörde han va xD??
Iamhere:

jobb e jobb tänker man ju


men jobb utan lön är inte jobb, det är påtvingat gratisarbete.

antar att du inte har så många alternativ. vad vill du göra senare, vill du vidareutbilda dig? du kan gå en yrkesinriktad utbildning på komvux och få större möjligheter att söka ekonomiskt säkrare jobb, under tiden får du ju csn. det tar vanligtvis 1,5 år, men du kan ofta läsa i snabbare takt då kurserna sällan är särskilt krävande.
Artie:

men jobb utan lön är inte jobb, det är påtvingat gratisarbete.


Börjar plugga till våren på universitet.. men där får man heller inte så mycket, och jag vill ju helst försöka klara mig utan studielån, men ett helgjobb hade ju passat perfekt. Har egentligen inget emot att jobba som telefonförsäljare, men tänker inte längre jobba för ett företag som säljer saker 3 ggr dyrare än vad dom kostar i butiken och försöka intala mig att jag gör ett bra jobb, fast jag kan svära dyrt och heligt på att jag aldrig fört en kund bakom ljuset, vissa säger ja , men dom flesta nej..o då blir de en pissdålig lön ..