Forumet - Varför Ateism är en korkat trossystem.

Varför Ateism är en korkat trossystem.

1637 0 28

Spana också in:

"Satanism and atheism are basically the same thing."

Alla som vet någonting om satanism vet att det där stämmer inte överhuvudtaget. Ateism är ställningstagande i en enda fråga, om Gud finns eller inte, satanism däremot gör en hel drös med ställningstagande. Det här börjar dåligt.

"Atheists are in a minority, no matter what they're trying to tell you. There are as many scientologists out there as there are atheists, and we all know how ridiculous scientology is."

Först och främst, det här argumentet kräver att han måste bevisa att scientologin är fånig. Till och med då är det ett väldigt dåligt argument, för hur många som tror på vad är helt och hållet irrelevant. Kristna var i obetydlig minoritet en gång i tiden också.

"Atheism is defined as naturalist philosophy."

Nej, det är vanligt att ateister är materialister, men det är verkligen inte så att den ena är en definition av den andre. Det är ungefär som att säga att katolicism är definitionen av kristen.

"On the question "do you disagree with American society?', 39% was atheists."

Helt irrelevant.

"Anything that ends with an 'ism' is a religion."

Verkligen inte.

"Atheism does not allow for a first cause. There cannot be a creation if there is no creator."

Det här argumentet kräver att universum blir bevisad som en skapelse. Ateism säger inte häller att kausalitet inte stämmer, det gör bara ställningstagandet att man inte tror att det var en Gud som var början.

Hans sista argument är helt och hållet sneknullat. Det finns ingenting i termodynamikens andra lag som säger emot Big Bang och han börjar dravla om att vetenskapen bygger på medvetande och att det är det enda man kan bevisa, och att man på något sätt behöver bevisa att den materiella världen är fejk. Allt det här utan att förklara resonemangen.
Kouku:

Eller "you can't see your brain, but that doesn't mean it doesn't exist" [rolleyes]


Det är logiskt att anta att det finns ett organ som sköter dina tankar om man kan se den i varenda obduktion och man kan mäta dess aktivitet. Det är bara därför man skall anta att en hjärna finns, eftersom man kan observera den.

Man kan inte se enhörningar, men det betyder inte att de inte finns fungerar som argument annars.

Att världens existens är ett bevis för Guds existens är också helt fel. Det skulle lika gärna kunna vara ett bevis för att jag har skapat världen, eftersom om jag inte fanns så kunde världen inte ha funnits.