Forumet - Varför bara vårtan som räknas? [NSFW]

Varför bara vårtan som räknas? [NSFW]

2921 2 14
Det där med kvinnor som visar brösten alltså, har alltid funnit det märkligt att det inte riktigt anses räkna som att brösten visas om inte bröstvårtan är synlig, jag menar det räcker med att någon håller några fingrar över eller tejpar över sina bröstvårtor så är det ok och dolt (och ja ordval, börja inte debattera om det är/skall vara ok med bara bröst eller inte, det är en annan diskussion).

För att illustrera, visar bröst:
tumblr_ncol13Etu01sbcu2eo1_1280.jpg

visar inte bröst:
tumblr_myte8h2AAc1qhhwqxo3_1280.jpg

Även om större delen av själva ytan på bröstet är synligt på bild nummer 2 så är det mer eller mindre ansett som "inte naket". Trots att själva vårtan i många fall är en minimal del av bröstets totala synliga yta så är det skillnaden mellan blottande och teasing. Det gäller även när damer har rejält urringade kläder (eller för delen badkläder) där upp till åtminstone 60% av det faktiska bröstet kan vara synligt men ändå räknas som påklätt och accepterat i det offentliga rummet.

Hur kommer det sig att vi är av den åsikten? Är det för att det är bröstvårtan som är i rampljuset när det gäller tidigt barnhavandeskap? Det lär inte direkt vara något sexualiserat i alla fall (och att det är sexualiserat med urringning osv. är återigen en annan diskussion) då mycket mer än vårtan spelar roll i både fluktande och praktiskt sexande.
Det ni ska svara på är varför? Varför inte? Och vad ni har för åsikt om var gränserna går mellan naket och inte.
"naket" för mig handlar inte om att visa könen eller bröstvårtorna utan mer om hur mycket hud som syns 

det som skiljer sig mellan manliga och kvinnliga bröst är ju själva fettklumpen, inte bröstvårtan. för mig är det ett mysterium att det är just den delen som ej får visas 

Spana också in: