Forumet - Varför blev du vegetarian/vegan?

Varför blev du vegetarian/vegan?

1210 0 36
KSAB:

Personligen tror jag nog det hela är någon typ av grupptryck. Vilken idiot väljer att inte njuta av en härlig fläskfilé en sen sommarkväll? Kan man så ska man!


Jag är inte heller vegan eller ens vegetarian, men tråden handlar inte om veganism är rätt eller fel, så vi borde nog låta dem ha sin diskussion i fred innan någon spårar diskussionen helt off topic.

Spana också in:

Budolicious:

Försöker bli det.
Jag anser inte att mitt eget njutande ska gå före en annan individs lidande.


Kör på Svenskt kött så kan du vara relativt säker på att djuren behandlas rätt innan slakt och vara ganska säker på att djuren dör en smärtfri död. jobbar då och då på slakteri så jag har ganska bra koll. men vill du vara riktigt säker skaffa jakt examen och sköt hela kedjan själv från skog till bord.

Men seriöst tycker man om kött så ät kött det är bara naturligt att göra det. Ni som inte vill äta kött strunta i det men var noga på er att ni får i er de nödvändiga fetterna, proteinerna och järnet på annat sätt. vill ni göra något för djuren? satsa på att en ordentlig utbildning och bli veterinär eller djurhållnings inspektör eller något åk runt och inspektera och sätt dit slarvande och djurplågare så det visslar om det ;)
disaster:

men vill du vara riktigt säker skaffa jakt examen och sköt hela kedjan själv från skog till bord.


Att vilt kött inte skulle orsaka lidande bygger ju på något slags antagande om att alla jägare faktiskt träffar sina mål och dödar dessa. Och i och med att de lyckas skjuta människor av misstag å och då så är jag jävligt tveksam till att de inte skulle lyckas skadeskjuta rätt många av de djur de jagar.
mablethorpe:

Att vilt kött inte skulle orsaka lidande bygger ju på något slags antagande om att alla jägare faktiskt träffar sina mål och dödar dessa.


Det är själva tanken dessutom när man tar sin jakt licens så bör det göras ganska klart för sig att man inte ska skjuta förens att man är säker på att man träffar rätt mål och ställe. gör man inte det och det kommer ut så riskerar man licensen.

mablethorpe:

Och i och med att de lyckas skjuta människor av misstag å och då så är jag jävligt tveksam till att de inte skulle lyckas skadeskjuta rätt många av de djur de jagar.


tja det beror på indeviden dvs att personen som skjuter har klåda i pekfingret och inte bryr sig om att kontrollera vad de skjuter på och siktar ordentligt så handlar det mer om ignorans i de flesta fallen och den jägaren som inte ser skillnad på ett rådjur eller älg och en människa borde inte vara och jaga.

hur som så är det ganska tydligt att det inte finns utrymme för misstag vid jakt.

men själva poängen med mitt förra inlägg var att jagar du själv så är det på ditt eget ansvar att du träffar där du ska och att djuret inte lider. svårare än så är det inte
Harpya:

Coolt att nyheterna precis har sagt en helt annan sak, men man får väl hoppas på att många bondgårdar har fixat problemen.


ok du har rätt det förekommer fortfarande fall där djuren sköts mindre bra på några få platser då folket som gör inspektionerna inte kan vara på alla ställen och oftast så görs inte en undersökning förens dess att det finns misstankar att det behövs för något specifikt ställe. det är sällan att det märks så vidare djuren är i dåligt skick när de kommer till slakteriet.

Men som jag tidigare har sagt så kan du vara relativt säker. inte helt säker. Sverige har för övrigt en av Europas bättre djurhållnings standarder
Blev vegetarian som ung då jag tycker att det vi gör nu inte är okej.
Missskötsel av gårdarna, levande skållade grisar, halalslakt på alla kycklingar i Sverige, kastrering utan bedövning av hangrisar på 16 veckor, genmanipulering så att varje gång en kyckling ställer sig upp ramlar den ihop pga av att skelettet inte växer.

Jag tar avstånd från ett sådant onödigt lidande.
KSAB:

Personligen tror jag nog det hela är någon typ av grupptryck. Vilken idiot väljer att inte njuta av en härlig fläskfilé en sen sommarkväll? Kan man så ska man!


Korkat -.- Man äter inte kött för att man äcklas av att äta något som en gång levt. Och för att man känner sympati för de stackrs djur som föds upp under vidriga förhållanden och mördas för människornas skull.

Satan:

KÖTT FTW!

Det spelar ingen roll ifall ni veggo'sar avstår från att äta kött för att djuren lider, de lider/går åt/whatever i vilket jävla fall, för majoriteten av människor doesn't give a [email protected] äter kött ändå.


Om vi säger att 20% av jordens befolkning skulle vara vegetarianer, skulle nästan så många procent mindre djur dödas. Och vi skule fokusera mer på att odla o.s.v.
Nu lever inte jag vegetariskt längre, men var vegis i fyra år och lever helt friganskt vad gäller animaliska produkter. Blev vegetarian för att jag inte vill stödja djurindustrin, för att jag tycker det är fel att orsaka lidande för nöjes skull (och ja, jag räknar in smak som "nöje"). Vidare så är det jefligt ineffektivt energimässigt och om folk käkade mindre animalier och mer vegetabilier skulle maten och jorden räcka längre.

Numera är det så att även om jag börjat äta kött igen så skulle jag aldrig klara att äta en kotlett eller så - men när jag hittar falukorv så smaskar jag belåtet.