Forumet - Varför blir man egentligen försvarsadvokat?

Varför blir man egentligen försvarsadvokat?

1625 0 28

Spana också in:

Det finns naturligtvis en rad anledningar att välja det jobbet. Till att börja med så är det som sagt inte så att varenda person som behöver en försvarsadvokat är skyldig och i än mindre graf skyldig till någon grövre brott som betraktas som vidrig i stora samhällslager. Jag skulle definitivt kunna tänka mig att bli försvarsadvokat då jag tycker en stor del av Sveriges lagstiftning är äcklig moraliskt frånstötande, jag skulle gå så långt som att säga att jag hellre blir försvarsadvokat än har någon form av jobb inom rättsväsendet och i någon mån blir tvungen att försvara lagar jag äcklas av. Din fråga tordes kanske snarare vara varför en viss grupp försvarsadvokater eventuellt nischar sig till att försvara ärkesvin?

Den frågan har jag däremot inget riktigt svar på förutsatt att det finns en sådan grupp. När jag tänker på en sådan grupp tänker jag direkt på t.ex. Leif Silbersky och i det fallet misstänker jag att aspekter som att det verkar vara väldigt ekonomiskt lönsamt, man får mängder av uppmärksamhet och man ställs inför en väldigt svår juridisk utmaning när man försöker försvara en människa som dels samhället äcklas av och där bevisföringen ofta är väldigt stark.
S3ON:

Vem fan vill försvara brottslingar?


jag. eller nej men jag hade gärna gjort det. är ett bra jobb med asbra betald. jag skiter i vad alla andra sysslar med. angår inte mig. tänk ifall du får en oskyldig kille då som är åtalad för mord och riskerar 30 år i fängelse? man kanske kan rädda hans liv.
framtidstron är död:

Tycker din syn på kriminella verkar ganska kass. De flesta som begår brott är ju inte besatta av satan.


Antar att du syftar på mig och försöker att inte lacka ur. Menade ju såklart inte att alla kriminella är lika dåliga. Tråkigt att du antar det.
Trodde väl att folk skulle fatta att det jag menade var försvarsadvoktar som väljer att försvara DE ALLRA VÄRSTA KRIMINELLA.
loom:

Trodde väl att folk skulle fatta att det jag menade var försvarsadvoktar som väljer att försvara DE ALLRA VÄRSTA KRIMINELLA.


Jag gissar på att de finner det mer utmanande och stimulerande än att försvara folk som begått mindre anmärkningsvärda brott. Försvarsadvokater behöver ju inte nödvändigtvis vilja att deras klienter ska bli friade heller.