Forumet - Varför blir man religös?

Varför blir man religös?

360 1 20

Spana också in:

alla som blev kristna förut hade inget val som jag förstått det. man var tvungen att bli det och alla tjatade om hur bra det var.  det komm massa missionärer till olika människoraser och övertalade dom att kristendomen var framtiden. även om man inte gillade det helt så gick man med i religionen för att det fanns en del fördelar med det. som med allt annat..

Aaron: Dom tror ju på Darwinismen och vetenskapen ?


Att tro på vetenskap betyder att du tror på logik, empiri, prövande av hypoteser, och förkastar dogmatism och blind tro.

Att säga att ateister däremot tror på darwinism och vetenskapen är uppenbarligen inte sant. Det är knappast vetenskapligt att tro på spöken, tomtar, troll, eller vad det kan vara, och du kan vara ateist och tro på det. du behöver inte heller tro evolutionen (som för övrigt är fakta med massor av fysiska bevis) för att vara ateist. det är ju irrelevant. ateism har inget med varken vetenskap eller Darwin att göra.

 

 

Frågar du dom flesta som säger sig av ateister vad dom tror på ,så är det Vetenskap eller evolutionen. Nej spöken -andar räknas som högre makter . De finns vetenskaps män som jobbar inom det paranormala också . Eller som ateist 'jag tror bara på mig själv ' 

hm jag undrar vilken Grundfigur uppmanar till själv dyrkan ?   


Patrick: Det spelar ingen roll vad ''dom flesta säger''. Ateism har per definition inget att göra med vetenskaparrow-10x10.png, evolution, eller spöken. ''jag tror bara på mig själv'' är en etikett som du sätter på ateister. Det har inget med ateism att göra. Ateism är avsaknad eller avståndstagande av Gud, inget annat.
Vet du hur mkt ateism och satanism har gemensamt ? 

Aaron: Vet du hur mkt ateism och satanism har gemensamt ?

''ateism (franska athéisme, av grekiska nekande a och theo´s 'gud'), åsikten att det inte finns någon gud. Ateismens mera exakta innebörd kan vara t.ex. att satsen "det finns en gud" är falsk, eller att satser om Gud är meningslösa. Dess många utformningar hör samman med de olika gudsbegreppen. Man skiljer mellan ateism och agnosticism, tanken att man inte kan veta om det finns någon Gud.'' - National Encyklopedin.

Problemet är att du inte gillar ateism och därför hittar du på egna definitioner av det så att du kan smutskasta det.  Ateism har ingenting att göra med vetenskap, evolution,  spöken, eller egoism. Varför är det så himla svårt att förstå?