Forumet - Varför bloggar du eller använder dig av sociala nätverk?

Varför bloggar du eller använder dig av sociala nätverk?

494 0 14
Hejsan alla!

Vi är tre tjejer som i skolan ska göra en undersökning om varför så många ungdomar använder sig utav blogg, twitter, facebook och andra stora sociala nätverks arenor.

Vi vill veta varför just du bloggar och om det är något som är extra viktigt med att blogga? Finns det någon negativ aspekt med att blogga, använda twitter eller facebook?

Vi skulle vara jätte tacksamma om ni ville ta er tid att berätta om just varför ni bloggar, eller om ni använde facebook hur mycket tid sitter ni där och kan det ibland vara jobbigt?

Mvh Anna[smile]

Spana också in:

jag bloggar för att jag är en så oändligt intressant person som alla vill följa. Upplever det viktigt att få ut till omvärlden vad jag äter för frukost, vad jag har för kläder på mig och vilka skönhetsprodukter jag köper.

Det jobbiga med att vara jag är att väldigt många läser min blogg så jag måste vara försiktig med hur "privat" jag är. Ibland kan jag inte gå på stan utan att folk kommer fram och vill fota med mig eller kastar saker på mig.
Tack för inläggen :)
Jag har ju med blogg, twitter osv..
Men det vi vill lyfta fram är just det här med att det sociala nätverket kan vara pressande och det är så mycket fokus på olika saker som mode, skönhet etc..

Sen att blogg finns tycker jag personligen är jättebra, som en del säger man kan skriva av sig, men sen gäller det att inte vara för mycket "öppen" av sig.

Skriv gärna mer om vad som fick er att börja blogga, och vad skriver ni om. Känner ni att det finns något negativt bland alla bloggar och hur man som ungdom kan känna sig?

Hoppas inte jag var för rörig nu bara! [crazy]
AnnaCarolina:

Jo det är sant, skrivandet i sig själv är ju jättebra. Men kan det inte vara så att många unga känner att de måste ha bekräftelse och häva sig själv som person? Långt ifrån alla som är så, men aspekten finns ju ändå..


Precis så är det i dom flesta fall, men det är klart att de flesta inte har självinsikt nog att förstå det.