Forumet - Varför bryr jag mig fortfarande??

Varför bryr jag mig fortfarande??

1195 0 11
Hej! 
Jag har ett problem som jag känner att jag behöver dela med mig av  och få hjälp med.
Jag är en ganska ung tjej som blev tillsammans med en kille för första gången på riktigt för över 3 år sen. Han var även den som tog min oskuld. 
ALLA varnade mig om att han var en så kallad fuckboy och att alla han har varit tillsammans med har han varit otrogen mot. Men jag ville skapa mig en egen uppfattning. Vi var tillsammans i 7 månader men sedan gjorde jag slut eftersom jag tröttnade på förhållandet då det började bli "vardagligt" och tråkigt, som sagt, jag var väldigt ung här, ( han är äldre än mig). Det kom senare fram att under den sommaren han och jag hade varit tillsammans hade han varit otrogen mot mig... Detta fick jag reda på när jag funderade på om jag skulle göra slut.  Och när jag fick reda på detta kändes det inte riktigt som att jag ens brydde mig, och det var en del av varför jag dumpa honom. För varför ska jag vara tillsammans med någon som jag inte ens bryr mig om personen i fråga är otrogen? 
Alla andra jag har varit tillsammans med efter honom har varit enkla att få ut ur minnet efter att vi gjort slut, men jag har aldrig glömt honom?... Min "teori" är att de är för att han var min första "seriösa" pojkvän och att de är väl inte enkla att glömma isåfall. Samt att vi båda bor i en liten stad så det är lätt att man springer in i varandra. 
Vi har inte haft någon kontakt på 2 år. Senaste gången var när vi bråkade grovt över sms, sedan blockade han mitt nummer. 

Nu är jag tillsammans med en underbar kille. Vi har varit tillsammans i snart 2 år. 
Jag älskar honom mer än livet själv och vi har en fantastisk relation osv osv.... Jag ser verkligen honom som mina barns framtida pappa. 

Nu till problemet... 
Varje gång jag ser mitt ex nånstans tänker jag på honom minst i 1-2h efter och kollar alltid upp hans sociala medier osv. 
Jag hatar honom för många anledningar men en extrem sak är att han var otrogen mot sin senaste flickän över 10 gånger. Och även om jag inte känner henne så bra så är det fortfarande en sak jag blir extremt upprörd över.
Han har även gått runt och pratat en del skit om mig, men de har jag väl med om honom. 

Han är ett riktigt svin? Så varför vill jag vara hans vän? 
Varför vill jag vara en del av hans liv? Jag fattar verkligen ingenting. Varje gång jag ser honom vill jag bara vara med honom ( inte nödvändigtsvis romantiskt).
Han hatar mig, jag hatar honom. 
Så varför bryr jag mig så innerligt om vad som händer i hans liv? 
Varför jag börjar bli orolig är eftersom vi var tillsammans för över 3 år sedan, det var liksom länge sen nu? 
Jag är lycklig i mitt nuvarande förhållande och vill ALDRIG göra slut eller liknande, någonsin. 
Därför frågar jag er:
Varför lägger jag så mycket av min tid på mitt ex? 
Spana också in:

Jag läste allt, men vet inte hur bra råd jag kan ge. En av mina teorier är att du kanske inte upplever händelserna mellan honom och dig som avslutade. Men även att du upplevde det som att en del av personkemin emellan er gick ihop när ni var tillsammans. Det kan vara många saker, som troligen bara kommer visa sig med tiden. Det jag skulle fundera över är nog om man känner att kapitlet med honom egentligen är stängt och avslutat. Eller finns det någonting mer som du känner inte avslutades på ett tillräckligt bra vis?

HiddenMe: Jag läste allt, men vet inte hur bra råd jag kan ge. En av mina teorier är att du kanske inte upplever händelserna mellan honom och dig som avslutade. Men även att du upplevde det som att en del av personkemin emellan er gick ihop när ni var tillsammans. Det kan vara många saker, som troligen bara kommer visa sig med tiden. Det jag skulle fundera över är nog om man känner att kapitlet med honom egentligen är stängt och avslutat. Eller finns det någonting mer som du känner inte avslutades på ett tillräckligt bra vis?
Jag tror du kan ha rätt. Kemin o allt. De känns inte avslutat faktiskt... Vi sa aldrig hejdå och som jag skrev så slutade det dåligt... 
Jag tror att eftersom han är din första kärlek, så kommer du alltid minnas det förhållandet. De är inget ovanligt, tror det är normalt att komma ihåg sådant. De har ju ändå varit en del av ditt liv. 

Sedan tar det olika tid för personer att bearbeta själva traumat. För vissa tar det många år, medan andra lever i förnekelse och säger typ han eller hon kan dra åt...men de har ju inte bearbetat det hela då, och de har då börjat bearbetningen i en annan ordning än den som bearbetat på det sättet att det tar tid. Man går ju igenom olika faser när man blir dumpad eller någon är otrogen mm. Därför kan inte någon säga hur länge det ska ta , för det tar olika lång tid. Låt det ta det i din takt. Det kanske är bra att prata med en kurator eller psykolog också, eller gå till en terapeut. De finns KBT terapi, som är ett metod som ska hjälpa om man har förlorat någon, då får man chansen att säga det man vill ha sagt till personen. Man sitter och pratar med en stol som om personen skulle sitta där. Detta är ju en metod om det har varit saker som inte har blivit lösta.