Forumet - Varför bryr vi oss

Varför bryr vi oss

1164 1 23

Spana också in:

Sägmig: Varför bryr man sig om personer man inte känner, bara för vi har vetskap om det

de dör 2 personer varje sekund
Man bryr sig om de man kan relatera till. Jag bryr mig mer om min familj än en familj jag inte känner. Jag bryr mig mer om folket i min nation än vad jag bryr mig om folket i en annan nation. Jag bryr mig mer om en slumpvis person i Sverige än vad jag bryr mig om en slumpvis person på andra jordklotet. Det är så vi människor fungerar.

NiklasW: Man bryr sig om de man kan relatera till. Jag bryr mig mer om min familj än en familj jag inte känner. Jag bryr mig mer om folket i min nation än vad jag bryr mig om folket i en annan nation. Jag bryr mig mer om en slumpvis person i Sverige än vad jag bryr mig om en slumpvis person på andra jordklotet. Det är så vi människor fungerar.
tala för dig själv 
S3ON: jag bryr mig lika mkt/lite om random svensk som jag bryr mig om random inföding i djungeln..... kanske är 1sam om d....
Ja, svenska skattebetalare tycker i alla fall något annat. Jag menar vi lägger ohyggligt mycket mer pengar på välfärd och sjukvård till våra egna befolkningen än vad vi ger i bistånd. Dör någon på andra sidan jordklotet av svält bryr sig ingen. Dör någon i Sverige på grund av brist på sjukvård blir det i princip upplopp.