Forumet - Varför Cannabis är farligt att förbruka.

Varför Cannabis är farligt att förbruka.

3520 0 48
Cannabis får hjärnan att förändras permanent och ökar risken för beroende av andra droger. Ju tidigare droganvändning, desto större risk för livslångt beroende.

Joint ökar risken för schizofreni.

Dess effekter är ångest, olust, panikkänslor och förföljelsemani, speciellt bland nybörjaranvändare.
Ytterligare effekter är försämrad tankeförmåga under berusningsperioden.
Långvarig daglig användning kan ge skador i andningsorganen, nedstämdhet eller depression. Känsligare individer har en mycket högre risk att utveckla kvarstående psykotiska symtom. Även lätta former av försämrade tankefunktioner kan bestå under längre tid (månader), år, efter avslutad användning.

Barn till mödrar som använder cannabis under graviditeten har ökad risk att födas underviktiga.

Cannabis försämrar individens förmåga att använda sin intellektuella kapacitet och förmågan att reflektera över sig själv, vilket bla medför att mognaden hos ungdomar går långsammare.

Cannabis försämrar korttidsminnet och förmågan till logiskt tänkande. De som har har missbrukat cannabis i flera år blir passiva, får svårt att lära sig nya saker och att arbeta koncentrerat. Nära och kära upptäcker oftast en personlighetsförändring.

Hormonbalansen kan påverkas, både hos män och kvinnor. Hos ungdomar kan detta hindra att kroppen utvecklas normalt. Produktionen av det manliga könshormonet testosteron kan avta och den sexuella lusten försämras. Hos kvinnor kan de hormoner som styr ägglossningen förändras. Menstruationscykeln kan rubbas vilket kan påverka befruktningen.

TAKE CARE
// Amore

kkkk_picnik.jpg

Amore:

ökar risken för beroende av andra droger


Utveckla? Menar du statistiskt, att folk som brukar cannabis i högre utsträckning senare blir beroende av andra droger än icke-brukare, eller menar du biologiskt, att kroppens motståndskraft förändras? Isåfall, vad har du fått detta ifrån?

Amore:

De som har har missbrukat cannabis i flera år blir passiva, får svårt att lära sig nya saker och att arbeta koncentrerat. Nära och kära upptäcker oftast en personlighetsförändring.


Personligheten brukar förändras över ett par år. Jag har inte samma personlighet nu som för fem år sedan, och kommer inte ha samma om fem år.

Amore:

Joint ökar risken för schizofreni.


Det här vill jag se en källa på. Det enda jag läst är att schizofrena är överrepresenterade bland cannabisrökare, men vad som är orsak och verkan är svårt att avgöra (blir folk schizofrena av cannabisbruk eller brukar schizofrena cannabis oftare än vanligt folk?) eller om det finns en tredje gemensam nämnare.
tl;dr - Correlation does not equal causation.

-----------------

Överlag var det ganska många påståenden som stämmer helt eller delvis, om än ganska ensidigt skrivet, men vissa saker måste du verkligen utveckla. Jag menar, att långvarig daglig användning kan skada lungorna är ju rätt obvious - man drar ju ned rök i lungorna. Att däremot utan källhänvisning påstå att det ökar risken för schizofreni känns lite väl magstarkt. Särskilt med tanke på att frekvensen för schizofreni, i alla fall i storbrittanien, har legat relativt konstant trots att cannabisbruket ökat markant sedan 50-talet.

EDIT: Dessutom, farligt att "förbruka"? Borde det inte stå "bruka" eller "missbruka"?
Jag kan inte mycket om vilka droger som gör vad och är vad också vidare men de flesta "mindre farliga" droger är ungefär lika farliga som att åka snowboard och säkert lika roligt. Alla åker snowboard så varför skulle inte alla kunna knarka? Lite risker har alla dött av. Dessutom är det inte mycket farligare att dela heroinspruta med någon än att ha sex utan kondom - allt handlar om tillit. Fast heroin är farligt så låt bli det alla ungdomar. Jag tycker vi skall ha åldergräns på droger/aas och liknande grejer. Inte förbjuda det. Människor skall ha rätt till att bestämma över sitt eget liv och vill man ha det extra kul så - varför inte.

Passa på att åk till Amsterdam - Eu håller på och plockar bort drogliberalismen där.

Dessutom är mariuana mindre farligt och mindre beroendeframkallande än vanlig tobak. I Holland har de förbjudit nikotin och kontrollerar jointerna så att de inte innehåller farlig tobak.

Spana också in:

Jag slutade träffa en kompis som började med cannabis (använder det fortfarande). För honom kändes det självklart att jag också skulle testa om vi skulle umgås i framtiden, men jag kommer aldrig falla för sådant grupptryck.

Min åsikt om cannabis?

En drog som alla andra droger, dock är den givetvis inte lika farlig som alkohol.
Varför inte bara röka skiten, vara glad och skita i de minimala, om ens existerande, negativa konsekvenserna? Jag är för tillfället full utav bara fan, mår piss och vill inte ens tänka på hur jag kommer må när jag vaknar upp, allt för sent under morgondagen. Hade jag istället rökt en spliff hade jag mått som en gud, somnat fint och mått ovanligt bra på morgonen.

Vill man absolut berusa sig är det tråkigt nog bra mycket lättare samt mer socialt accepterat att skaffa sig den ondskefulla och förödande drogen, alkohol. Vilken jävla värld vi lever i!
Amore:

Joint ökar risken för schizofreni.


Så om man röker det i en pipa eller en bong så finns det ingen risk för schizofreni? [confused]

Troll btw

Rancid:

Det alla nog vill veta och ha en bra och säker källa på är, om det är lindrigare eller värre än alkohol.


75 tusen människor dör varje år i USA av alkohol, och ännu fler om man räknar med mord, våld, bilkörning som sker under påverkan av alkohol.

0 människor dör varje år i USA av cannabis, inklusive händelser som skett under påverkan av drogen.

Räcker det som bevis?