Aviseringar
Rensa alla

Varför det är fantasitiskt att Trump vann m.m

Sida 1 / 11
1 2 3 11

Ämnesstartare

Detta blir långt men det är minst såhär mycket info och vinklar som behövs för att förstå saker, i dagens samhälle reagerar alla bara på små lösa bitar av info som man målar ut till att betyda något, iaf, bear with me:

Världen är otroligt polariserad där vi har en sida som är fokuserad på att "alla har rätt att ha det bra" som grundaxiom medan den andra har grundaxiomet "alla har en skyldighet att må bra".

om alla bara sitter och väntar på sin rättighet att må bra så slutar det med att vi blir uppätna allihop. Jorden är en plats som kan rymma mycket fint men den är också som grund en del av naturen, en plats där livsformer som är starka förtär de svaga. Detta är den grundläggande regeln för planeten rent fysikaliskt, det går inte att komma ifrån. 

Vi är dock människor, sociala varelser, detta innebär att vi är medvetna om att det inte behöver vara så, eller vi överlever inte som människor om det bara är så, då är man en psykopat. (de finns och det finns inga begränsningar för vad de kan göra) En psykopat är ingen människa utan den är bara de strukturer som en människa behöver ha för att kunna överleva i denna hårda värld, MEN, helt utan de aspekter som gör en människa mänsklig, till mer än en reaktant i en kemisk reaktion, till något gudomligt. 

I alla fall, åter till skyldighet och rättighet. Om man tror sig ha rättigheter utan att inse sina skyldigheter så kommer dessa rättigheter bara att uppfyllas så länge man har tur. För man själv gör ju faktiskt ingenting konkret för att upprätthålla dem. Betänk vad ett samhälle är. Det mest fundamentala för ett samhälle är att det finns människor som står längst bort från elden med spjuten riktade mot skogen, annars kan vem som helst komma och bränna ner samhället, döda männen och våldta kvinnorna. 

Världen har varit trygg så länge och vårt samhälle har varit så säkert att väldigt få har behövt ha dessa saker i åtanke, människor har pga detta inte mognat och väldigt många är vuxna småbarn som aldrig fått sin inre värld på riktigt ställd mot hur skoningslös verkligheten kan vara. (Man har inte heller någon aning om hur fantastiskt vacker verkligheten kan vara, och man tror att det livet som vi lever nu är "Normalt")Man har alltså helt glömt bort att det finns skyldigheter. Istället förväntar man sig att sina rättigheter uppfylls och nu finns det ingen slut på det enligt "mycket vill ha mer" vilket absolut inte är något konstigt, varför ska man nöja sig med skit när det uppenbart går att ha ett samhälle där alla är respektfulla och tar hand om varandra?

Det går, men då måste alla realisera sin SKYLDIGHET att ha förståelse för varandra och behandla varandra bra. Tyvärr har alla ett verktyg i skallen som kallas för EGOT som väldigt gärna vrider allting för att passa ens rådande föreställningar om sig själv och världen. Allt som kan få en att förstå någonting nytt eller lära sig något är ett hot som leder till att man reagerar med ilska, då många faktiskt identifierar sig totalt med egot så vore det samma sak att dö för dem som att ändra åsikt.

"rättighet-sidan" har över åren muterat till en entitet som helt slitit sig fri från verkligheten, allting är subjektivt, allt man vill vara sant om sig själv och andra kan vara sant m.m det finns inga begränsningar tänker man vilket är vackert och delvist sant.. men et är bara sant sålänge man står stadigt på jorden. Som jag varit inne på innan så är jorden är brutal plats där FYSIKALISKA ting avgör död eller överlevnad och givetvis även saker som mående.

Exempel: Feminister tycker att man skuldbelägger våldtäktsoffer för att man t.ex. säger åt kvinnor att de inte bör supa sig helt redlösa på fester med en massa främlingar.. för enligt dem är det ju en rättighet! Och så är det ju mycket riktigt, om man tänker sig en värld som den borde vara, något som är fullständigt objektivt och uppnebart för alla med ett fungerande hjärta, så är det mycket riktigt så att det är ens rättighet att få bete sig hur man vill sålänge man inte skadar någon, och då naturligtvis inte bli skadad. Här blir det återkoppling till det jag talade om kring vuxna bebisar, för det är precis vad det handlar om. Att bli vuxen handlar om att inse och hantera hårda och jobbiga delar av verkligheten för att på så sätt kunna skydda barnen från dessa. Nu har vi tyvärr haft väldigt många år i Sverige och världen där folk på rättighetsidan vill utmåla de av oss som inser att skyldigheter kommer först som SKAPARE av dessa skyldigheter, att det är vi som skapar ondska genom att poängtera och acceptera att den finns. Återigen är det en fråga om mognad.

I princip alla krig i mänsklighetens historia, där människor slaktar varandra brutalt, har handlat om kulturer mot varandra. Mångkutur fungerar inte för vi HATAR det vi inte kan förstå, speciellt folkgrupper som är betydligt mindre medvetna än vad vi är i Sverige, folk som fortfarande anser att en stenålderskultur är rätt, där man ska döda bögar och äga frugan m.m. Den mentaliteten att den starka får göra som den vill har vi inte här i den utsträckningen även om vi givetvis inte är fläckfria.

Saker och ting kan inte vara hur som helst, det finns ingen rättighet som kommer rädda oss från ondska då, det enda vi har är en skyldighet att först och främst realisera vår skyldighet att stå upp för vår skyldighet, att saker i grunden måste vara på ett visst sätt, och UTIFRÅN DET kan vi sätta fria alla våra ideal och ta hand om varandra så bra som möjligt!

Därför är det fantastiskt att Trump vann!

Psykopater som spelar på majoritens oförmåga att växa upp och realisera ansvar, psykopater som spelar på att sätta folk i en offerroll så att de inte kan göra någonting för sig själva eller andra, (utom de vidrigaste egomonstrerna som under "rättfärdig ilska" sprider det goda hatet såklart) Vid den nivån av navitet som vi fostras i via skolor och media så blir det inte konstigt alls att man tror på hjärntvätten, man har inget val, man har inga verktyg, ingen har sagt att man måste skaffa verktygen själv, lyssna på sitt hjärta osv. Skolan är inget annat än ett rent förtryck av människan och skapar befästa skygglappar och krystalliserar oförmåga att ta eget ansvar. Efter att ha blivit itutad att nonsens är "Något" i 10 år så blir man sån. 

Dessa psykopater (och den underliggande psykopatin samhället i stort kanaliserar imo detta) har iom Trumps seger förlorat. Människan har tagit tillbaka makten och TYVÄRR har det feministiska vansinnet möjligen polariserat bort sunda människor från de sunda delarna av feminismen i sådan grad att vi nu mycket riktigt tagit steg tillbaka, enligt vissas farhågor. Jag är dock hoppfull, mänskligheten har nu en chans och andra sunda och inkluderande läror har fått en TIDSFRIST iom Trumps seger. En tidsfrist att hinna uppstå och rota sig.

Hillary och PK-ism är inget annat än en automatisk process ner i avgrunden när den väl startat. Jag själv är relativt "PK" i den mån att jag vill alla så väl som möjligt, och för att binda ihop början med slutet är det återigen där det börjar, det goda hatet, att ni tror att Trump, SD m.m är de som vill göra så att det inte kan vara hur gott och bra som helst... vilket självklart är väldigt infantilt. Bägge dessa politiska entiteter förtjänar kritik men det är inte detaljerna som är viktiga i sammanhanget.

Utvecklar gärna om någon har någon fråga, skulle absolut kunna skriva 10ggr mer om detta.


   
Citera
Ämnesstartare

Det var ett jävla långt inlägg det där så jag kör ett kort... 

Jag tror att en skicklig företagare/finansman med stor kunskap av näringslivet (syftar på Trump) har bättre möjligheter än person som bara gått i skola och jobbat som politiker i hela sitt liv, som Obama har gjort.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

islamofoben:
Det var ett jävla långt inlägg det där så jag kör ett kort... 

Jag tror att en skicklig företagare/finansman med stor kunskap av näringslivet (syftar på Trump) har bättre möjligheter än person som bara gått i skola och jobbat som politiker i hela sitt liv, som Obama har gjort.

Ja Trump representerar helt enkelt pragmatism och det är precis vad världen behöver.

För övrigt fascinerande resonemang... (asså det fetade)


   
SvaraCitera

tl;dr


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Slänger in det här också

"Riktigt skönt, mänskligheten har en chans nu.

Min livsstress typ försvann när han vann, är helt bortkommen nu.

Alltså, pragmatism är det enda som kan rädda oss, den "ordning" som Hillary och PK representerar har ingen annan slutstation än 1984. Där till slut hela den mentala sfären är innesluten i trånga korridorer. VI har ju redan nu sett fenomenet socialt, att en åsikt som ens "Luktar fel" får människor att kasta sig över varandra som utsvultna vargar. Utrymmet för vad en människa får vara skulle krympa och krympa och krympa, baserat på föreställningar att det som vi tänker oss alltid är rätt och att det inte finns några objektiva företeelser värda att ta hänsyn till. Omöjligt att förklara för er inne i smeten dock, ni är ju bara "militant goda" och i mångas obotligt polariserade hjärnor kan de bara tolka den andra sidan som onda vilket såklart leder till att de vill döda dem, det enda som står mellan godhetens skimrande ljus att bekläda jorden är ju att en massa arga vita män vill att alla ska ha det dåligt ."


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ruttenfisk:
tl;dr

Vad har du för motivation att meddela mig det? 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ruttenfisk: tl;dr

Det där kanske inte alla vet vad det betyder men jag hjälper alla på traven... "Too long; didn't read"   Mycket glad


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

antagligen: "så jör ju alla andja på intenjet"

gulligt Rullar ögonen

haha ingen dödssynd direkt men tänker inte släppa saker längre, allt cancer folk spottar ut ska jag ge tillbaka  Skadeglädje


   
SvaraCitera

bomp:

Vad har du för motivation att meddela mig det? 

Det var min spontana reaktion när jag såg din post, och jag brukar posta mina reaktioner


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

bomp: Ja Trump representerar helt enkelt pragmatism och det är precis vad världen behöver.

För övrigt fascinerande resonemang... (asså det fetade)

Tror att Trump är exakt vad både USA och resten av världen behöver även om Sverige kraxar om att det kommer att påverka exporten till USA.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ruttenfisk:

Det var min spontana reaktion när jag såg din post, och jag brukar posta mina reaktioner

Aha som en automatron då eller? 🙂


   
SvaraCitera

bomp:

Aha som en automatron då eller? 🙂

Automatron?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ruttenfisk:

Automatron?

Du reflekterar inte alls över om det du skriver kommer leda till något positivt eller negativt, om det är rätt att handla så eller om det är fel? Du bara får upp en tanke, skriver ner och klickar på skicka?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Man kan ju fundera på vad det får för konsekvenser om alla gjorde så... men det är iofs bara att läsa om andra världskriget så kanske man inte behöver fundera mer

"men ja behöver ju inte granska mig själv för jag tycker ju rätt om allt Cool"


   
SvaraCitera

bomp:

Du reflekterar inte alls över om det du skriver kommer leda till något positivt eller negativt, om det är rätt att handla så eller om det är fel? Du bara får upp en tanke, skriver ner och klickar på skicka?

Jo, det gör jag väl rätt ofta också, men det kändes onödigt i det här fallet.


   
SvaraCitera
Sida 1 / 11
1 2 3 11