Forumet - Varför dricker ungdomar mindre alkohol? (Poll: När började du dricka?)

Varför dricker ungdomar mindre alkohol? (Poll: När började du dricka?)

5492 2 59
Stockholmsenkäten syftar till att ta fram och kartlägga tendenser bland ungdomar i Stockholm vad gäller droger, kriminalitet, mobbning och massor av fler spännande grejer. Nu har resultatet från 2014 kommit och i en sammanställning som gjorts kan man se hur ungdomarnas vanor har förändrats övertid.

Resultatet visar att andelen som dricker alkohol har minskat markant sedan 1998. Vad tror ni att det beror på? Svara gärna också i pollen hur gamla ni var när ni började dricka alkohol.

Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande, Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering.

När började du dricka alkohol?

Senast ändrad 30 Sep 2014, 11:06 av Zymba
Jag var 17, skulle fylla 18 månaden därpå, när jag för första gången drack mer än en klunk. Det var när jag var på resa med mina vänner och jag provade lite olika drinkar. Blev dock aldrig full, men det var väl då jag började utforska alkoholen. Fyllde som sagt 18 kort därefter.

Spana också in:

Var typ 13 eller nå, jag och brorsan var ute med några polare (tighta från denna by, alla umgicks med alla) så stal lite Jägermeister. 

Blev inte full, drack ett pra klunkar eller så. Var ett tag sedan så minnet är inte glasklart.. (pga. tid får jag väl poängtera i sammanhanget) 

Nachac:
Har inget underlag, men jag tror att Stadsbor ägnar sig lite mer åt pensionärt beteende, surdeg var ju poppis ett tag och så vidare. Sammanfattade detta med "fika." Supa skallen av sig är inte riktigt lika populärt.
Tror jag... 

Landsbygden bär samma mentalitet var man än vänder sig är jag nästan 100 på. 
"Supa tills stupa"- är t.om. vanligare nu än när far var liten. Kan förvisso endast tala för majoriteten av lantisar runt om i västergötland och värmland där man åkt kors och tvärs och "festat", men tror nog det är samma utanför städerna både i kiruna och eslöv typ.