Forumet - Varför finns de så få invandrare som utövar innebandy och ishockey?

Varför finns de så få invandrare som utövar innebandy och ishockey?

3375 0 11
Om vi skiter i rasismen: invandrare har ofta inte lika mycket pengar som "vanliga". De lever ofta på bidrag från staten och då språkkunnighet och utbildning ofta saknas har de svårt att skaffa jobb. Ungarna är uppvuxna med att sparka boll mellan krigen. De har inte råd eller vetskap att utöva sporter, speciellt inte dyra sporter som ishockey. Kostar skitmycket bara att köpa all utrustning, och innebandyutrustning är inte så billig heller. Själv spelar jag innebandy och min senaste klubba kostade 1200 spänn. Sammanlagt har jag köpt klubbar för ca 7000 kr och sen har jag köpt vattenflaskor, inneskor (dyra som fan), glasögon, medlemskap/spelarlicens osv. Det är helt enkelt för dyrt för de flesta invandrare. 

Till exempel blev ju Zlatan skitsur på sin tränare och la av med fotbollen för att spela hockey, men han hade inte råd med utrustningen så han fortsatte med fotboll och det var väl tur :D

Spana också in:


Exodus:
Det finns många "svenskar" med invandrarbakgrund, men de spelar inte heller ishockey.
ointresse? De kanske är vana att inte ha råd? Idk man slut på teorier. Har sett hela innebandylag med invandrare. Ofta har också svenskar med invandrarbakgrund (nu snackar vi dom som fortfarande inte bott här länge) en annan kultur och andra vanor. Det är inte lika vanligt att ungarna sticker och spelar ishockey fem gånger i veckan där de kommer ifrån. Muslimska tjejer får ju inte visa ben och armar så det är svårt för dom att ha träningskläder på sig, underställ blir ju jäkligt varmt i en innebandyhall. Det finns föräldrar som inte tycker att deras barn skall hålla på med sånt utan ska vara hemma och sköta sig och göra läxor (yeah sure).

Exodus: Invandrare går ofta runt i adidasbyxor och nike-keps. Det är för att de ska kunna springa snabbt när de har begått ett brott och kepsen för att gömma ansiktet ifrån eventuella vittnen eller kameror.
Vissa svenskar gjorde det förr också, särskilt på 90-talet. Då var det frågan om knarkare eller andra kringdrivande tvivelaktiga människospillror. Nu har vi som tur är utrotat kriminaliteten bland riktiga svenskar, vi är alla välanpassade och propert klädda och lyckliga. Adidas-byxorna, Fila-skorna, Fubu-tröjorna och Nike-kepsarna är ett minne blott. Tumme upp
Har rensat tråden nu på rasistiska inlägg och offtopic. På Ungdomar.se sätts allas lika värde i första rummet, oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning och funktionshinder. Vi strävar efter att alla våra plattformar ska vara välkomnande platser där människor bemöts med respekt.

Var vänliga respektera våra regler och varandra i de fortsatta diskussionerna!

Till TS:
Ledsen, men dina lösa antaganden räcker inte som diskussionsunderlag. Var vänlig och återkom med statistik om du är ute efter en seriös diskussion. Tråd låst!