Forumet - Varför finns mode?

Varför finns mode?

669 0 6
Jag är en tjej som väljer kläder som passar mig. Helst svarta tights, vit luftig skjorta, vitt linne av silke [med rosa blommor på] och converse...plus några acessoarer [min typiska sommar outfit...] ...jag vet att ni inte bryr mig om min smak på kläder men hur som haver! Fattar ändå inte hur tjejer och killar tänker så mycket på mode! Typ "åh det där är ju inne! Den måste jag ha bara för att andra har den!" Vi säger att det plagget kostar 7.000 kronor typ "men fan va dyr! Jag har 10 kronor på kontot just nu men jag måste spara!" Allt för ett plagg. Mode nördar alltså...i Amerika så får man gå klädd som man vill. Och jag har börjat gå i deras riktning...jag skiter i om vad som är 'inne'. Det finns mycket man kan köpa för 7000...aja -,- jag fattar ändå inte varför man ska köpa det som är 'inne'. Är det någon som kan ge mig ett klokt svar på min fråga? Tack.

Spana också in:

det är skillnad på att vara mainstream och ha en stil

alltså att man måste göra som alla andra eller jag gillar verkligen verkligen det där designerplagget och är beredd att spara pengar för att köpa det

för mig är det knäppt hur man kan köpa typ en serietidning som är några år gammal för typ flera tusen för någon annan är det helt normalt allt handlar om intresse

mode är inte synonymt med dyrt. mode är stil och kvalitet och det handlar om att följa trender delvis. men egentligen kan man bara ta influenser och skapa sin egen stil som liknar den. alla plagg är i sin tur en typ av mode om man blandar dem med accessoarer på ett sätt som ser nyskapande ut. dina kompisar har missförstått allt.

mode finns för att det är ett kul konstnärligt uttryckssätt som alla kan se. det smickrar din kropp och person när du klär dig snyggt.

mode skiljer sig inte jättemycket från stil längre då det de facto är på modet att ha hemmasydda saker, plastiga smycken och kläder från myrorna nu.