Forumet - Varför försvar - varför inte anfall?

Varför försvar - varför inte anfall?

2287 0 16
Varför har Sverige ett försvar? Då är det ju precis som om vi väntar på att bli invaderade av någon.
Är det inte bättre att man har ett anfall i stället för ett försvar?
Jag menar det är väl bättre att lära sig hur man anfaller än hur man försvarar sig.
Inom sportens värld heter det ju att "anfall är bästa försvar".
Och det finns ju bevisligen länder i världen som har anfall i stället för försvar, som har gått till attack mot grannländer.

Nej, bygg ett anfall i stället för ett försvar och attackera Finland.

Spana också in:

Det bästa anfallet är försvaret.

Välja mellan svärd och sköld, välj skölden.

Som sagt Sverige har gjort ett smart val med skölden, ibland sticker vi ut med en dolk(FN uppdrag) för att skydda civila i krigs härjade länder.

Så att försvara Sverige är bättre än att invadera.

NATO skulle inte heller gilla det.
Om ett land invaderar ett NATO land(eller ett icke NATO land) så kommer ett annat NATO(eller icke NATO land) att sticka näsan i blöt och invadera oss när våra styrkor är utomlands.
Jungman Jansson:

varför någonting överhuvudtaget? Att ha ett försvar är att be andra att anfalla. Anfaller någon en nation som inte är kapabel att försvara sig framstår de bara som kolossala rövhål i allas ögon.


Håller med, dock med allt krig och krig som dyker upp än idag, då är länder väll tvungna att skapa ett försvar så att man inte blir ett lätt mål. Håller med om att det är snart dags att avskaffa försvar och anfall mot länder helt och hållet, men det kommer absolut inte hända på ett bra tag i historian då människor än känner att de måste bomba saker.

Så att sverige har ett FÖRSVAR är absolut bra, med tanke på att vi inte krigar mot något land direkt... även om vi har styrkor som stöttar olika parter i världen.

Men i grund och botten i alla länder vill jag att vapen ska avskaffas helt.. Men den biten kommer nog inte gå i alla fall inte på ett långt tag. Avskaffa lumpen och intagningar världen över vill jag också, varför utöka våld när man ska ta bort det. ;<