Forumet - Varför går jag inte upp i vikt?

Varför går jag inte upp i vikt?

233 0 10
Min kropp har varit i svält i knappt ett halvår (augusti-december). Jag gick ner från ett bmi på 19,3 till ett bmi på 16.

Nu har jag sakta börjat äta igen, och kommit till bmi 18. Där jag stannat. Äter ca 1700-2200 kcal om dagen, och på helger kan det gå upp mot 2800 kcal! (mitt näringsbehov ligger på 1300 kcal..) Jag rör mig inte mer än att vara i skolan och gå ut med hunden en-två gånger per dag. Ändå går jag inte upp i vikt, så kroppen är väl nöjd med den här vikten?
Men min blodcirkulation är fortfarande usel (kalla händer och fötter), naglarna skivar sig och mensen är ur sikte (har haft utebliven mens i över ett halvår).

Hur går det ihop??!!!! Är min kropp nöjd med vikten eftersom den stannat på den, och i så fall kommer den repa sig snart?
Everlysister:

Hur går det ihop??!!!!


Det är faktiskt otroligt mycket svårare än man skulle kunna tro att gå upp i vikt. Krävdes det mycket jobb att komma upp till BMI 18? Du är nog på helt rätt spår, kanske du skulle kunna öka maten lite och lägga på lite skräpmat och sånt, det var jag tvungen att göra när jag skulle upp från samma BMI som du startade på. Det tar ett tag för kroppen att återhämta sig från tortyren svält faktiskt är, så ta det lugnt och bara jobba vidare så ska det nog gå.

Spana också in:

Everlysister:

Jag räknade ut mitt kaloribehov på nätet..


Såvida du inte får det bekräftat från en läkare eller en dietist kan du nog lugnt räkna med att det är högre än så. Vilket i så fall gör att det är rätt naturligt att du inte går upp i vikt. Och, som timeisrunningout säger, det krävs rätt mycket jobb för att gå upp i vikt.